כשאנחנו הולכים לישון, רובנו מטעינים את הסמארטפון ליד המיטה למשך כל הלילה. אבל למה אנחנו עושים את זה? אייפון יכול לעבור מאפס ל-50% טעינה תוך כ-30 דקות, ולאחר מכן לעבור לטעינה מלאה תוך פחות משעתיים. בהתחשב בכך שאייפון יכול להיטען כל כך מהר, זה לא הגיוני שנחבר אותו למטען במשך שמונה שעות בממוצע ביום.

אפל מציעה פיצ'ר "טעינת סוללה ממוטבת" במערכת ההפעלה iOS 13 ואילך. היא נועדה להפחית את בלאי הסוללה ושיפור אורך חייה באמצעות הפחתת הזמן שבו האייפון טעון במלואו. כאשר התכונה מופעלת, האייפון עוצר את הטעינה מעבר ל-80% במצבים מסוימים. הוא משתמש בלמידה חישובית במכשיר כדי ללמוד את שגרת הטעינה היומית שלכם, כך ש"טעינת סוללה ממוטבת" תופעל רק כשהאייפון יחובר למטען לפרק זמן ממושך, כמעט תמיד בזמן השינה.

אבל גם שימוש במצב זה אומר שהאייפון נשאר מחובר לחשמל כל הלילה. והוא עדיין נטען, גם אם כי בקצב איטי יותר - כך הוא נשאר על 80 אחוז סוללה כל הזמן.

אז למה לא כדאי להשאיר את הטלפון מחובר למטען לתקופה ממושכת?

התשובה היא החום, שהורס את הסוללה. אין מה לעשות בנוגע לבלאי הרגיל שעוברת סוללה כתוצאה מטעינה ופריקה, אבל כשהאייפון מחובר למטען הוא מתחמם יותר, מאשר במצב שהוא לא מחובר.

בעקבות המסקנות האלו, כתב האתר הטכנולוגי zdnet, אדריאן קינגסלי-יוז החליט לשנות את האופן שבו הוא מטעין את האייפון שלו. במקום לטעון אותו בלילה, הוא מטעין אותו פעם או פעמיים במהלך היום.

לדבריו, הוא מטעין אותו למשך 30 עד 45 דקות בבוקר אחרי שהוא קם (ואז גם טוען את האפל ווטש שלו באותו זמן). בסביבות אחרי הצהרים הוא מטעין בערך עוד 30 דקות כדי להביא אותו לרף ה-80%, שבדרך כלל יספיק עד למחרת בבוקר.

אם קינגסלי-יוז יודע שהוא הולך לבלות מחוץ לבית באותו יום, הוא ישתמש במטען של הרכב או מטען נייד. לדבריו השיטה הזאת עובדת לו נהדר, והוא מקווה שכך הוא מצליח לשמור יותר על חיי הסוללה שלו. חושבים לנסות גם?