"אני איתו 15 שעות ביממה לפחות": בין אם אתם משתמשים בטלפון הנייד בשביל ה"פאן", בפייסבוק, באינסטגרם או בטיקטוק ובין אם אתם שם בשביל העבודה – כנראה שגן אתם הפכתם להיות תלויים במכשיר הסלולרי. "מתוך 19 שעות ערות, אני מעריכה שאני כ-15 שעות בטלפון ביממה" מספרת אחת המרואיינות. מרואיינת אחרת מספרת: "נראה לי שיהיה לי יותר קל לענות כמה שעות אני לא משתמשת בטלפון. הוא ליד הראש שלי ואין מצב שלא הסתכלתי בו לפני שהלכתי לישון".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בדקתי בסקרין-טיים, בהגדרות בטלפון, וכתוב לי שם 10 שעות – זה פשוט נורא", מספרת מעיין רייכמן, בלוגרית לייף-סטייל ומכורה למכשיר הנייד. "הטלפון הוא בעצם המשרד שלי והפנאי שלי. זה פיתוי שלא נגמר כי כל הזמן קופצות התראות וכל הזמן יש הודעות חדשות".

מחקר חדש של אוניברסיטת תל אביב שפורסם לאחרונה עלול לגרום לנו לשקול מחדש את ההרגלים האלה. על פי המחקר "שימוש גובר בסמארטפון וברשתות החברתיות עלול להוביל לתחושת עייפות ונמנום במהלך היום". כמו כן, עולה מתוצאות המחקר כי שימוש גובר בנייד עלול לגרום לחריקת שיניים ואף כאבים בשרירי הפה ובלסתות".

התמכרות לטלפון (צילום: shutterstock By Syda Productions)
התמכרות לטלפון | צילום: shutterstock By Syda Productions

"אנשים כל הזמן בלחץ שהם יפסידו משהו, וכשהם בלחץ הם סוגרים יותר את הלסתות וגורמים יותר לנזק", ד"ר פסיה פרידמן רובין מאוניברסיטת תל אביב. עוד היא מסבירה: "לקחנו קבוצת אנשים שבטלפון סלולרי שלהם אין בכלל אפליקציות חברתיות, וראינו שאיכות החיים שלהם בסופו של דבר הייתה מעט טובה יותר".

על פי מחקר שדגם כ-600 משתתפים, כ-54% מהציבור החילוני, שמשתמשים בטלפונים החכמים, מעידים על התעוררות בלילה כתוצאה ממתח וחרדה. אולם 20% בלבד מהציבור החרדי, שמשתמשים לרוב בטלפונים כשרים, העידו כי חווים זאת.

"יש כאבים יותר בשרירי הלעיסה – מהשרירים ברכות, דרך שרירי הלחיים ועד השיניים עצמן", מרחיבה ד"ר פסיה פרידמן רובין. וכעת מסתמן כי זאת המחלה של 2021, וככל שהזמן חולף הסמארטפון רק ממשיך להשתלט על חיינו. אז אולי עכשיו, לאחר פרסום המחקר, נצליח לשקול מחדש איך לנצל את הזמן שלנו ואולי מדי פעם אף להניח את המכשיר הנייד בצד.