"בעלי החדשות יקבלו שכר הוגן עבור התוכן שהם מייצרים": אוסטרליה העבירה היום (חמישי) חוק חדש שיאלץ את חברות הטכנולוגיה והרשתות החברתיות לשלם עבור תוכן חדשותי. ניכר כי אוסטרליה מהווה סמן ימני בנושא זה וצפויה להוביל מדינות נוספות ברחבי העולם לקדם חוקים דומים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מדובר בחוק ראשון מסוגו בעולם, ותהליך אישורו היה מורכב. בשל הכוח הרב שיש לחברות הענק הללו, הן נהגו להחליט על המחיר שישלמו ליצרני התוכן החדשותי, כזה שלא מצדיק את העבודה שהם עושים. 

לכן, פייסבוק וגוגל התנגדו לגרסה הראשונית של החקיקה, שדרשה לאפשר לכלי תקשורת להתמקח איתם בנפרד או באופן קולקטיבי, ואף להיכנס להליך בוררות אם הצדדים לא יצליחו להגיע להסכמה. דרישה זו הביאה את פייסבוק לנקוט צעד דרמטי ולחסום את כל דפי חדשות באוסטרליה.

גוגל ופייסבוק (צילום: חדשות 12)
צילום: חדשות 12

בתחילת השבוע הודיעה פייסבוק כי נמצאה פשרה בין הצדדים ועמודי הפייסבוק הוחזרו לאחר ביצוע מספר שינויים בקוד המיקוח (קוד אוטומטי שמציב מחיר בהתאם להיצע ולביקוש). לאחר ביצוע תיקונים אלה, הצהירה פייסבוק כי ההסכם החדש יאפשר לה "לתמוך במוציאים לאור שבהם ייבחרו". ואכן, מאוחר יותר היא אף חשפה עסקה עם אחת מחברות החדשות הגדולות באוסטרליה, "סבן ווסט מדיה".

גוגל, בינתיים, ניסתה להקדים מעט את החקיקה החדשה והכריזה על שותפויות עם ארגוני התקשורת באוסטרליה, כולל "סבן ווסט מדיה" וחברת החדשות של רופרט מרדוק.

ממשלת אוסטרליה אמרה כי החוק החדש ייבדק על ידי משרד האוצר לאחר שנה כדי "להבטיח שהוא מספק תוצאות התואמות את כוונת המדיניות של הממשלה". שר האוצר האוסטרלי, ג'וש פרידנברג, התייחס לנושא והדגיש כי "החוק החדש אותו אישר הפרלמנט האוסטרלי יבטיח כי בעלי עסקים בתקשורת ובחדשות יקבלו שכר הוגן עבור התוכן שהם מייצרים".