עם ציון שנה לפרוץ מגפת הקורונה, פייסבוק יוצאת בקמפיין רחב שנועד לעודד את הציבור הרחב להתחסן נגד הנגיף ולסייע לארגוני הבריאות הציבוריים לשתף מידע מהימן אודות החיסונים. לאחר שכבר החלה להסיר תכנים נגד החיסונים, החברה הכריזה כי תרחיב את פעילותה נגד מידע כוזב ותסיר תכנים שגויים - בין היתר, טענות שהנגיף הונדס בכוונה ושהחיסון עלול לגרום לאוטיזם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כחלק מהמהלך לקידום מידע מהימן על הנגיף, תחלק פייסבוק שוברי פרסום בפלטפורמות שבבעלותה בשווי של יותר מ-120 מיליוני דולרים לרשויות הבריאות, לעמותות ולארגונים מטעם האו"ם.

במקביל, תרחיב פייסבוק את המאבק במידע כוזב אודות המגפה והחיסונים. עד כה פעלה הרשת כנגד הפצת "פייק ניוז" בנוגע לנגיף ולחיסונים, ומעתה תחול המדיניות על שורת טענות נוספות, שהופרכו והוכחו כשגויות. "קבוצות, עמודים ומשתמשים שיכללו טענות אלו יוסרו מהפלטפורמה", נכתב בהודעת פייסבוק בנושא. "מדיניות זו תחול באופן מיידי ופייסבוק תרחיב את אכיפתה במהלך השבועות הקרובים".

חיסון לקורונה (צילום: אוליבר פיסוטי, פלאש/90 )
חיסון לקורונה | צילום: אוליבר פיסוטי, פלאש/90

התכנים שיוסרו מעתה כוללים בין היתר אמירות על כך הנגיף מיוצר ושהינו מעשה ידי אדם, אמירות על כך שלבישת מסכה לא עוזרת למנוע את התפשטות הנגיף, טענות על כך שיותר בטוח להידבק בקורונה מאשר להתחסן, טענות על כך שהחיסון רעיל, מסוכן, או עלול לגרום לאוטיזם.

עוד הודיעה פייסבוק שתמשיך לספק נתונים לתמיכה במאמץ החיסונים. במסגרת יוזמות Data For Good, פייסבוק עובדת עם קבוצות מחקר באוניברסיטאות מובילות בארה"ב על סקרים אודות התפשטות המגפה ומספקת לחוקרים ולמומחי הבריאות מידע בזמן אמת לצד כלים לעיבוד הנתונים

נתונים עדכניים מתייחסים למידת הנכונות להתחסן, אשר משתנה ממדינה למדינה – כשבדנמרק עומד הנתון על יותר מ-90% ואילו ברוסיה על פחות מ-35%. לפי הנתונים שעלו בסקרים, האחוז המשוער של ישראלים שמוכנים להתחסן כנגד נגיף הקורונה עומד על כ-55%. בהתייחס לארצות הברית, מאגר הנתונים מציג פילוח רחב לפי שורת קריטריונים נוספים, ומראה למשל כיצד פחות מ-60% מהאוכלוסייה האפרו-אמריקנית מביעה נכונות להתחסן.

חיסון, מעבדה (אילוסטרציה:  JHDT Productions, shutterstock)
אילוסטרציה: JHDT Productions, shutterstock

אתמול פרסמנו ב"תוכנית חיסכון" כי פייסבוק הסירה קבוצה ישראלית בשם "לא לדרכון הירוק" ובה כ-14 אלף חברים, לאחר שאלו ניצלו בשבועות האחרונים את הפלטפורמה להפצת תיאוריות קונספירציה על החיסון נגד הקורונה ואף עודדו זריקת חיסונים לפח.

החברה אמרה בתגובה: "הקבוצה המדוברת הוסרה מהפלטפורמה בגין הפרת המדיניות שלנו בדבר מידע כוזב סביב חיסוני הקורונה - כחלק מהמאמץ המתמשך שלנו כנגד דיסאינפורמציה במגפה".