העיר שמודדת את פליטת הפחמן שלכם

ולנסיה שבספרד היא העיר הראשונה בעולם שהחלה למדוד ולנטר את פליטת הפחמן שמקורה בפעילות תיירותית בעיר. קיימות הינה אחד מעמודי התווך של אסטרטגיית מועצת התיירות, שערכה לאחרונה מחקר למדידת מקורות פליטת הפחמן (ניהול מים, פסולת, תחבורה לעיר וסביבותיה ותעשיית האירוח) בעשרה אזורים בעיר. מהמחקר עולה, כי אשתקד הסתכמה פליטת הפחמן הדו חמצני שמקורה בתעשיית ב-1.3 מיליון טון פחמן דו-חמצני, 81% ממנו מקורו בתחבורה לעיר. בנוסף, תיירות שווה לשליש מטביעת הרגל הפחמנית שנוצרת מצריכת המזון של תושבי העיר.

"בשנת 2015, כאשר התוכנית האסטרטגית של ולנסיה 2020 החלה להתגבש, העיר התחייבה לפתח מודל תיירות בר קיימא משולב ונגיש יותר לאזרחים ולמבקרים, שיניב רווחה כלכלית לעיר", אמר אמיליאנו גרסיה (Emiliano García) חבר מועצת התיירות העירונית ל-Lonely Planet. ולנסיה שואפת להפוך לנטולת פחמן עד שנת 2025 ולהפוך את העיר ליעד התיירותי המוביל בעולם עם השפעה סביבתית אפסית. התוכניות העתידיות כוללות בין היתר בחינה האם מערכת התחבורה הציבורית יכולה להפוך חשמלית לחלוטין והוספת צמחיה נוספת לספיגת פחמן דו חמצני בפארקים ברחבי העיר. ומה יעלה בגורל פסטיבל האש המסורתי במסגרתו נבנות ונשרפות בובות פלסטיק ענקיות בתחילת האביב? בשנה שעברה דווח, כי פרופסור רובן טורטוסה (Rubén Tortosa) מהאוניברסיטה הפוליטכנית בוולנסיה עובד מאז 2011 על יצירת הדמויות באמצעות שימוש בתבן אורז ומדפסת תלת מימד. שאריות הקציר, שממילא נשרפות מדי שנה, הינן נייטרליות בפליטתן, כך לדברי מהנדסת התעשייה המתמחה באיכות הסביבה לאורה חראוטה (Laura Jarauta) המרואיינת בכתבה.

ולנסיה (צילום: karnavalfoto, shutterstock)
ולנסיה | צילום: karnavalfoto, shutterstock

איטליה: הוכרזה עיר היין הראשונה בהיסטוריה

קומונת ברולו שבמחוז פיימונטה היא עיר היין לשנת 2021, כך הכריזה האגודה הלאומית Città del Vino. האגודה החליטה השנה על הענקת התואר Città del Vino (עיר היין), כחלק ממאמציה לקדם ולשמר את תרבות היין האיטלקית. קומונת בורולו הקטנה, עם כ-700 תושבים בלבד, היא מקום לידתו של יין הברולו האדום ומאז 2014 גם נחשבת לאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. "השנה הייתה שנה קשה מאוד ואנחנו מאמינים שהקמפיין החדש הזה הוא מסר חזק של תקווה והתחלות חדשות", אמרה ראש עיריית ברולו, רנטה ביאנקו (Renata Bianco). כדי לזכות בתואר ולנצח שש ערים אחרות, הציגה ברולו תוכנית הכוללת תערוכות, שיעורים, סמינרים ומיצבים שיתקיימו לאורך השנה כולה, כולם בתמת "מסע בזמן" כגון מעברן האיטי של עונות השנה וגילוי מחדש של חגיגות מסורתיות, כמו גם דגש על ערכי קיימות ומודעות אקולוגית בראי העתיד. פרטים נוספים יתפרסמו באתר האגודה בקרוב.

View this post on Instagram

A post shared by Giorgia Sanfo (@giorgia.sanfo)

View this post on Instagram

A post shared by Wine&Thecity (@wineandthecity_napoli)


Airbnb הרחיקה 1.4 מיליון משתמשים

בארבע השנים שחלפו מאז יישמה Airbnb הסכם לקידום יחס הוגן למשתמשיה הורחקו מהפלטפורמה 1.4 מיליון משתמשים, כך על פי דיווח שפורסם ב-Gizmodo. כזכור, ב-2016 הוסיפה החברה לתנאי השימוש בפלטפורמה גם התחייבות קהילתית לאי-אפליה, כשהמשתמש נתבקש לחתום על הסכמתו להתייחס לכל חברי קהילת Airbnb בכבוד ומבלי לשפוט או להפלות על רקע גזע, לאום, דת, מוצא אתני, מוגבלות, מין, זהות מגדרית, נטייה מינית או גיל. כלומר, משתמשים ובעיקר מארחים לא יכולים לדחות הזמנה או לספק תנאי אירוח שונים בהתבסס על הנזכר לעיל, לפרסם הצהרות מאיימות או לסרב כניסתם של התקני ניידות או בעלי חיים תומכים דוגמת כלבי נחייה לנכסים המפורסמים בפלטפורמה.

יוזמת היחס ההוגן לחברי הקהילה הגיעה רק לאחר שמשתמשים מקרב הקהילה האפרו-אמריקאית שיתפו אינספור מקרים בהם בקשותיהם להתארח נדחו בצירוף ההאשטאג #AirbnbWhileBlack, והגשתן של תביעות מרובות. לרשימה נוספו מקרים כגון אורח ממוצא אסייתי שנדחה על ידי תומך טראמפ, אישה טרנסית שבקשתה לאירוח סורבה כיוון שעוררה במארח "אי-נוחות", צפון אפריקאים שנדחו על ידי צרפתים, ואויגורים וטיבטים - שבקשותיהם נדחו על ידי מארחים סינים. החברה זכתה לביקורת רבה ומוצדקת על כך שבחרה לפעול רק אחרי שקיבלה תשומת לב שלילית מהתקשורת. בדיווח של Gizmodo נכתב עוד, כי לדברי Airbnb היא התחייבה להסיר ממאגר המשתמשים שלה מי שנחשד בהשתייכות לקבוצות קיצוניות כפי שעשתה עם משתתפי אירועי Unite the Right הנאו-נאצים ב-2017, 2018 וב-2019, ומשתמשים אחרים שניסו להזמין לינה כדי להשתתף באירועים של הפורום הנאו-נאצי Iron March או צעדת Million MAGA בהשתתפות ה-Proud Boys.

airbnb (צילום: AlesiaKan, shutterstock)
airbnb | צילום: AlesiaKan, shutterstock