אילוסטרציה (צילום: דוברות המשטרה, חדשות)
צילום: דוברות המשטרה, חדשות

תושב באר שבע, שהשמיץ פקחית תנועה בקבוצת פייסבוק גדולה בעקבות דו"ח בגובה של 1,000 שקלים שרשמה לאשתו, יפצה אותה ביותר מ-40 אלף שקלים. שני תושבים אחרים שהצטרפו להשמצות הגיעו להסדר כספי מחוץ לכותלי בית המשפט, ומשפטו של תושב נוסף עודנו מתקיים.

לאחר שהפקחית רשמה לאשתו דו"ח בעקבות חנייה בחניית נכים, תושב העיר פירסם בקבוצת הפייסבוק "באר שבע ביחד" פוסט בו הוא כינה את הפקחית "ציידת הדוחות", בצירוף תמונה שלקח מחשבון הפייסבוק הפרטי שלה. "שימו לב באר שבעים יקרים, כל מי שקיבל דו"ח לא מוצדק ועליו מופיע השם (...) זו ציידת הדוחות שעושה מכסת דוחות לא מוצדקים והופכת את העירייה לאויבת הציבור", כתב.

שלושה גולשים נוספים הגיבו לפוסט ופגעו בשמה הטוב של הפקחית; אחד מהם כתב: "היא עברה איזו טראומה, בעיקר בעיר העתיקה. נראה לי אנסו אותה שם כמה סודנים. בגלל זה היא כמו איזו ציידת בעיר". בתגובה לגולשת שיצאה להגנתה, הוא הוסיף: "אם היית סובלת ממנה כמו שאני סובל ברמה כמעט יומית, היית אונסת אותה את בעצמך". שני הגולשים האחרים הוסיפו לקלל את הפקחית, ואף הסיתו לאילמות כשכתבו שהיא "צריכה מכות רצח".

הקבוצה "באר שבע ביחד" נחשבת לגדולה ופעילה במיוחד, עם לא פחות מ-120 אלף חברים ומאות פוסטים שנכתבים מדי יום. בהתאם, דברי הנאצה לא פסחו על קרוביה של הפקחית: בתה הגיבה באופן ישיר לדברים, וציינה שהיא ואימה "נפגעו קשות".

בתגובה להשמצות הקשות, הפקחית הגישה תביעת לשון הרע לבית המשפט השלום בבאר שבע באמצעות עורכי הדין הילה ונטורה ודני אליגון. במרכז התביעה, שהיקפה 300 אלף שקל, עמדו בעלה של מקבלת הדו"ח, ושלושת הגולשים שהגיבו לו ופגעו בשמה הטוב; לדבריה, הפוסט נותר באוויר במשך שבועות ארוכים והסב לה "נזק כבד מאוד".

בכתב ההגנה שהגיש מפרסם הפוסט נכתב שהפקחית "התרשלה" ורשמה "דו"ח לא מוצדק לאשתו"; לדבריו, אותו דו"ח הוביל לעוגמת נפש רבה. לטענתו, מטרת הפוסט הייתה להזהיר נהגים אחרים, ולפיכך אין בכך משום לשון הרע. עוד הוסיף בן הזוג של הנהגת כי אין לו אחריות על גולשים שהגיבו לפוסט והשמיצו את הפקחית, והוסיף שהוא מחק אותו. במקביל, אשתו ערערה על הדו"ח, והיועץ המשפטי של העירייה המיר אותו לדו"ח אזהרה.

במהלך המשפט העידה הפקחית שקיבלה מאות הודעות ושיחות מטרידות בפייסבוק בעקבות הפוסט. עוד הוסיפה כי בנותיה התביישו ללכת לבית המשפט וחשו עלבון ומצוקה נוכח הצקות מתלמידים. הבעל טען, בתגובה, שהתנהגותה של הפקחית הייתה "לא מקצועית וחסרת אחריות", והוסיף שלא התכוון לבזות אותה או לפגוע בה.

השופטת רחלי טיקטין עדולם שדנה בתביעה קבעה שהנתבע הראשי - מפרסם הפוסט – יפצה את הפקחית בסכום של 33 אלף שקלים, לצד 9,360 שקלים עבור הוצאות משפט. שניים מהגולשים שהשמיצו את הפקחית הסכימו להגיע עמה להסדר פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט וכתב התביעה נגדם נמחק. המשפט נגד הגולש הרביעי ממשיך להתקיים.