בימים האחרונים איכוני הטלפונים של השב"כ יצרו לא מעט בעיות, מאחר שאלפי ישראלים קיבלו בטעות הודעות שהם היו ליד חולה מאומת ושהם צריכים להיות בבידוד. כמובן שאין באפשרותם לערער על ההחלטה הזו או לנסות להסביר את הטעות, אבל יש את אלה שכבר מצאו את הפתרון.

מודעה שהתפרסמה ברשת הזמינה את הגולשים להצטרף לקבוצת רכישה של מוצר שנקרא נרתיק פארדי, נרתיק לסלולרי שחוסם את האפשרות לאתר את המיקום של המכשיר. הנרתיק עשוי 100% סיבים מנירוסטה, שלטענתם חוסמים כל אפשרות לקליטת תדר. יש לציין שגם כשמכבים את הטלפון או מעבירים אותו למצב טיסה, עדיין אפשר לאכן אותו, אבל במודעה לנרתיק הזה מבטיחים שהוא חסין לאיכוני השב"כ. 

כך הישראלים מתחמקים מהאיכון הסלולרי של השב"כ (צילום: מתוך "חי בלילה", קשת12)
פתרון או בעיה חדשה? | צילום: מתוך "חי בלילה", קשת12

הנרתיק מתאים לכל סוגי המכשירים הסלולריים, וברגע שמכניסים את המכשיר לנרתיק – נעלמים מכל רשת אפשרית. באותה קבוצת רכישה המחירים נעים בין 150-250 ₪, כאשר בישראל ישנם אתרים שמוכרים את המוצר במחירים 25-50 ₪. אם מזמינים את המוצר בחו"ל, מחירו ינוע בין דולר אחד לכמה דולרים בודדים.

מיכאל, מוכר של מוצרי מיגון, בין היתר גם לטלפונים סלולריים, סיפר לחי בלילה: "הם עובדים עם הרשת של החברה. זה יעזור לך מתי שזה (המכשיר) בפנים. אם הם מסתמכים למיטב הבנתי על רשתות תקשורת, אז ברגע שאין תקשורת – אין למה להתחבר".

אבל הפתרון הזה מסתמן כבעיה חדשה: אם גם אנשים שחייבים בבידוד או אפילו חולים מאומתים ישתמשו בדרך זאת כדי להתחמק מאיכוני הסלולרי של השב"כ, הם יכולים להוות סכנה לציבור. כאשר האמצעים הטכנולוגיים האלה רק הולכים ומשתכללים, השב"כ והמדינה ייאלצו להתמודד עם בעיה חדשה. 

בעקבות הפרסום שלשום (שלישי) בחי בלילה, מאות אנשים הצטרפו לתביעה נגד השב"כ בגין ההודעות המוטעות. בסופו של המהלך המשפטי, שהתקדם מאוד ביממה האחרונה, בית המשפט יצטרך להכריע מי אחראי על אותה ההחלטה ששלחה אלפי ישראלים בבידוד, שבמקרה שלהם לא היה דרוש, וכן על ההפסד הכלכלי שנלווה לכך.