בשנים האחרונות, לוחמת הסייבר בין מדינות וגופים שונים הפכה לדבר שבשגרה. בזמן שיש מי שמנסה להתמודד עם התקיפות בזמן אמת, חברת "אופורה" הישראלית פיתחה שיטה חדשה שבעזרתה תדע לזהות ולמנוע מתקפות סייבר – לפני שיתרחשו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"כמו שעשינו בעבר כשנלחמנו בפיגועי טרור, אנחנו רוצים לאתר את זה מוקדם ככל האפשר", סיפר יובל דיסקין, ראש השב"כ לשעבר ומייסד חברת אופורה. "זה יאפשר לנו לעשות פעולות שימנעו את התקיפה לפני שהיא נכנסת לרשת הארגונית".

כך למשל, תקיפת סייבר על בנק מרכזי באירופה יכולה להתפתח ולהפוך לבעיה גדולה, בטח כשהתוקף הוא בעצם קבוצת תקיפה אינטרנטית שכינוייה הוא "MTBR". נועם יולס-אייכנר, מנהלת מחלקת מודיעין בחברת "אופורה", סיפרה: "הנקודות האדומות שמופיעות על המסך מייצגות כ-12 אלף דומיינים (אתרים), כשכל המערך העצום הזה מתופעל על ידי קבוצת תקיפה אחת".

  החברה הישראלית שמונעת התקפות סייבר  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
"כל המערך הזה מתופעל על ידי קבוצת תקיפה אחת" | צילום: החדשות 12, החדשות12

בדיוק בשל איומים מהסוג הזה נוצרה החברה הישראלית, שאימצה את דפוסי העבודה שפותחו בשב"כ, ביניהם איתור ובלימת התקפות סייבר מבעוד מועד. "החלטנו לחפש איפה התוקפים מתארגנים, ואז שמה אנחנו יכולים לפתח באמצעות החשיבה שלנו טכנולוגיות שיודעות לאתר דפוסי התנהגות אנושיים בתוך הרשת", הסביר דיסקין.

קרן JVP, אחת מקרנות הון הסיכון המובילות בעולם בתחום הסייבר החליטה להשקיע בחברה גיוס סיד של 7 מיליון דולר, שנחשב גבוה לשלב ראשון של סטארטאפ. אראל מרגלית, יו"ר ומייסד קרן JVP וממשקיעי הסייבר הבולטים בעולם אמר: "צריך לצאת, ללכת אחריהם ולמצוא אותם, כי כשהם תוקפים בנק אחד - הם תוקפים חמישה בנקים. כשהם מנסים לתקוף חברת תרופות שהם מנסים לגנוב לה את החיסון נגד הקורונה – הם תוקפים את כולם".

  החברה הישראלית שמונעת התקפות סייבר  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
"צריך לצאת ולמצוא אותם" | צילום: החדשות 12, החדשות12

היקף הפשיעה בשנים האחרונות מעלה תהייה בדבר המקור שעומד מאחורי המתקפות הללו בכל פעם מחדש. "מי עומד מאחורי המתקפות? אני לא יודעת", אמרה יולס-אייכנר. "אבל כאשר אני מדברת היום עם מדינה שמאויימת על ידי קבוצות תקיפה כמו 'MTBR', אני אציג לה את האיום כדבר שגם ברמה המדינתית צריך להסתכל עליו".