N12
פרסומת

מיקרוסופט תחליף כתבים בבינה מלאכותית

העתיד כבר כאן? בענקית הטכנולגיה הודיעו כי הם צפויים לפטר כ-50 עיתונאים בארה"ב ובבריטניה שאמונים על עדכון אתר MSN שבבעלות החברה. את העובדים צפויה להחליף תוכנת בינה מלאכותית

n12
פורסם:
מיקרוסופט
מיקרוסופט | צילום: StockStudio, ShutterStock
הקישור הועתק

ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט צפויה להחליף עשרות כתבים ואנשי תקשורת המועסקים דרכה עבור אתר MSN בבינה מלאכותית - כך נודע היום (שבת) ל"סיאטל טיימס". המהלך נעשה כחלק מהתייעלות ארגונית של החברה.

אנשי התקשורת העובדים תחת מיקרוסופט עוסקים בבחירת תוכן ותמונות עבור אתר MSN, בארה"ב ובבריטניה, הם אחראים על עדכון אתר הבית של החברה בעזרת תוכן של גופי תקשורת אחרים. כחלק מהמהלך המתוכנן את עבודה זו תבצע תוכנת AI, בינה מלאכותית.

"כמו כל החברות במשק, אנחנו מעריכים ומתייעלים כל הזמן ועל בסיס קבוע", נכתב בתגובת החברה לנושא. "מהלכים אלו יכולים להוביל להשקעות בחלק מהמקרים ולפעמים בצמצום כוח אדם", המשיכה החברה בתגובה והבהירה כי צעד זה לא נעשה בעקבות המשבר הכלכלי של הקורונה.

מיקרוסופט כמו גופי טכנולוגיה אחרים משלמת עבור תכנים חדשותיים שיופיעו באתר שלהם, ובמשך שנים החברה העסיקה עיתונאים שיבחרו את התכנים ואת הכותרות המופיעות באתר MSN. בעקבות המהלך כ-50 בני אדם צפויים לאבד את מקור הפרנסה שלהם.