אחד הדברים שישראלים אולי הכי שונאים זה לעמוד בתור וזה כמובן חלק בלתי נפרד מקניות בסופר. אחרי שבחרנו את העגלה, אספנו את הירקות והפירות ואת הגבינות מגיע התור – אבל יכול להיות שבקרוב מאוד זה מאחורינו: הכירו את הקופה החכמה של חברת comax, שהדבר היחיד שתצטרכו לעשות זה להניח את המוצר על מסוע – והמכונה תעשה את יתר העבודה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתוך המכונה הזו יש 16 מצלמות ובשילוב עם התוכנה הישראלית היא יודעת לקרוא כל מוצר. הפיתוח הזה כבר בפעולה בסניף "קינג סטור" בראש העין. אמזון הייתה החברה הראשונה שהציגה סופר מרקט ללא קופות בכלל והמגמה העולמית נמשכת. בארץ החלוצה היא חברת טריגו שהודיעה על שיתוף פעולה עם חברת שופרסל ועם טסקו הבריטית. רשת אושר עד מפעילה פיתוח של חברת "סופר סמארט" - הקונים בעצמם סורקים ברקוד המופיע על העגלה וזה מזרז את היציאה מהסופר ומייתר את התור.

you השקת סופרמרקט (צילום: תומר אפלבאום, TheMarker)
הסוף לקופות הרגילות בסופרים? | צילום: תומר אפלבאום, TheMarker

אז כדי לבדוק עד כמה זה מייעל את התהליך העמדנו את המכונה למבחן: 60 מוצרים במכונה החכמה ואותו דבר בקופה רגילה. בסיכום הבדיקה הזמן שלקח להעביר את המוצרים בקופה הרגילה ארך 3.5 דקות ובקופה החכמה רק 2 דקות. נדמה שגם בתחום הזה המהפכה כבר כאן ובהתחשב בעובדה שאין דבר שהישראלים שונאים יותר מלעמוד בתור - גם את זה יאמצו כנראה בברכה.

"בעצם לא משנה באיזה זווית אני מניחה את המוצר, הוא יודע לקרוא את הברקוד ב-360 מעלות", אמרה איילת לביא צעירי, סמנכ"לית לקוחות comax. "המערכת הזאת בעצם משנה את התפקיד של מי שיושב מאחורי הקופה, לכן עדיין יש צורך באדם. אם למשל הפירות או הירקות לא נשקלו או המוצר לא נסרק משום מה מופיע על המסוע אור אדום הבקר או הבקרית נאצלים לסרוק בסורק ידני".

"המערכת הזאת בנוסף היא גם מערכת לומדת אם יש מוצר שלא עבר היום היא תסרוק אותו ובפעם הבאה היא תדע לסרוק אותו", הוסיפה לביא צעירי. דפנה אבירם ניצן, שוק העבודה העתידי, המכון הישראלי לדמוקרטיה מסבירה: "צריך להבין שדפוסי העבודה משתנים. עובדים היום מהבית, עובדים מרחוב בכל מיני מקומות וכל מה שאנחנו מכירים היום כשכיר שעובד הרבה שנים במקום עבודה הולך ונעלם וצריך להיערך לזה".