"אנו מודיעים לכם שקבוצות הוואטסאפ שקשור לגדודי עז א-דין אל-קסאם נפרצו. אנו מזמינים את כל העוקבים לעזוב את הקבוצות, ותקבלו בהמשך לינקים לקבוצות החדשות": הודעה זו פורסמה הבוקר בערוץ הטלגרם של החמאס "גדודי עז א-דין אל-קסאם" שלו כ-37 אלף עוקבים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי דיווחים בקבוצות טלגרם שעוקבות אחר התקשורת בעזה, הודעה זו באה בהמשך לפרסום באתר החמאס אלמג'ד אלאמני, ולפיה ערוצי הטלגרם והוואטסאפ של חמאס "נפרצו בידי 'הכיבוש הציוני' בשל התפקיד שממלא האתר במאבק בארגוני המודיעין הישראלי". האתר הזהיר לא להיכנס לערוץ ולא להתייחס למה שנאמר בו מאחר שהוא מכיל לינקים ששתלו בו האקרים".

על פי ההודעה בטלגרם, העוקבים נקראים לעזוב את הקבוצות ולהמתין שיישלחו אליהם לינקים לקבוצות החדשות שייפתחו במקום הקבוצות שנפרצו. ההודעה בטלגרם התייחסה גם להודעה "לא מכובדת" שנשתלה בו מוקדם יותר, ושנמחקה.

ברקע הדברים, פרסמה מוקדם יותר השבוע חברת הסייבר הישראלית סייבריזן כי במהלך החודשים האחרונים התגלתה סדרה של תקיפות סייבר במזרח התיכון, שיעדיה קשורים לגורמים ברשות הפלסטינית. על פי ההודעה, מטרתן התקיפות הייתה "לרגל אחר טלפונים ניידים של אנשי הרשות, לאפשר פתיחת מצלמה ללא ידיעת בעל המכשיר, האזנה למתרחש בסביבה וגניבת קבצים ומידע".

לדברי סייבריזן, "ניתוח הנתונים הראה הקבלות לתקיפות שבוצעו בעבר על ידי קבוצת האקרים המשתמשת בכינויים MoleRats ו-The Gaza Cybergang, שבעבר תקפו גם יעדים אסטרטגיים ישראלים". בסייבריזן סיפרו כי מדובר ב"קבוצת תקיפה דוברת ערבית, התוקפת בעיקר ממניעים פוליטיים ופועלת כנגד יעדים שונים במזרח התיכון משנת 2012".

עוד על פי הודעת סייבריזן, "בפיענוח המקרה סייבריזן חשפה את דרכי הפעולה של התוקפים, שכללו הפצת תכנים גיאו-פוליטיים על מנת לגרום לנתקפים להקליק על קישורים זדוניים וכך בוצעה הדבקתם בנוזקה. קמפיין ההדבקה כלל תכנים אודות "עסקת המאה" של דונלד טראמפ, ההתנקשות בגנרל האיראני קאסם סולימאני, המתיחות בין חמאס לפת"ח, והסכסוך הישראלי-פלסטיני".

גורם בסייבריזן אמר עוד כי "במהלך השנים האחרונות אנו צופים עליה ברמת היכולות והתחכום של קבוצות אשר פועלות במזרח התיכון. עדיין לא מדובר ברמות תחכום גבוהה כמו של קבוצות תקיפה אשר ממונות על ידי המעצמות, אך בהחלט ניתן לראות שישנה למידה והטמעה של יכולות סייבר התקפי מתקדמות יותר ויותר".

הכתבה המקורית פורסמה בגלובס