על רקע התפשטות נגיף הקורונה והמרדף אחר בידוד האוכלוסייה והניסיון לבדוק כמה שיותר אנשים, משרד הבריאות, קופות החולים ופרופסורים ממכון וייצמן – פיתחו אפליקציה חדשה שעשויה לעזור בכך. באפליקציה, שפיתח הסטארט-אפ הישראלי "דיאגנוסטיק רובוטיקס", ישנו שאלון על סוגי תסמינים שמרכז את התשובות למפה אפידמיולוגית, שמראה את התפשטות המחלה בזמן אמת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתוך כך, בזמן האחרון חלק מהציבור קיבל מסרון קצר ואנונימי ובו שאלון לבדיקת סימפטומים למחלת הקורונה. "רק מהיום מהבוקר, כבר 176,087 אנשים ענו על המערכת", סיפרה ד"ר קירה רדינסקי, מנהלת הטכנולוגיות ומייסדת הסטארט אפ. "זה יכול להיות כלום, זה יכול להיראות כמו כאב גרון וקושי בנשימה, אבל יכול להיות שאלה התסמינים הכי ראשוניים".

המענה על השאלון אינו חובה ומתבסס על הרצון הטוב של האזרחים לשתף פעולה. כך, דקה אחת ביום תוכל לסייע למשרד הבריאות ולכולנו להילחם בנגיף. לפי הנתונים עד כה, ד"ר רדינסקי מוסרת כי כבר רואים ריכוז מאוד גדול של אנשים סימפטומטיים באזור ת"א ובירושלים.

"אם אנחנו נסתכל מרחוק ונוכל להשתמש באלגוריתם של בינה מלאכותית, אנחנו נראה שכמעט כל אותם אזורים מתחילים להכפיל את עצמם הרבה יותר ומתרחבים לאזורים לידם", הסבירה ד"ר רדינסקי. "הכוח הוא לזהות אנשים שהם בהתחלה, והם אלה שעכשיו מדביקים את מרבית האוכלוסייה".

לדברי יונתן עמיר, מנכ"ל ומייסד "דיאגנוסטיק רובוטיקס", דרך האפליקציה ניתן לאגור כמות אינפורמציה מאוד גדולה שמועברת לגופי הבריאות -  "הם מקבלים תוך יום תמונה מאוד רחבה של המצב הבריאותי של כל האוכלוסייה".

לאחר שכחצי מיליון אזרחים ענו על השאלון, כבר יש מספר נתונים מדאיגים. "יש מאות פציינטים שאנחנו כבר רואים תוך 48 שעות, שיש קורלציה מאוד חזקה בין המצב הסימפטומטי שלהם לבין המצב הסימפטומטי של המטופלים שאובחנו בקורונה", סיפר עמיר. "מאות אנשים עם חשש שיש להם קורונה והם לא יודעים על זה".