צה"ל מקשיח עמדות כלפי חברות הסייבר ההתקפי. לפי כמה מקורות, בצבא החליטו, לא באופן גורף, שלא לזמן לשירות מילואים את עובדי חברות הסייבר ההתקפי, אלא בהינתן אישור חריג ממפקד 8200.

ייתכן שהצבא לא רוצה להעמיד בניגוד עניינים את המגויסים, בכך שבשירות הם יחשפו לקוד שיכול לשמש אותם בתפקיד האזרחי. מקור אחר מסר כי הצבא אף דורש במקרים מסוימים מהחברות לחשוף את הקוד של כלי התקיפה שלהם, כדי לוודא שלא התבצעה גניבת ידע.

זהו סוד ידוע שצה"ל, באמצעות 8200, עוסק בין היתר בסייבר התקפי — פריצה למערכות מחשוב כדי להשיג מידע או להאזין לתעבורה. במקביל, התפתח בתעשייה האזרחית ענף של סייבר התקפי, עם חברות כמו קנדירו, NSO ואחרות. החברות האלה מעסיקות "חוקרי חולשות" המחפשים נקודות תורפה במערכות מחשוב על מנת להשתמש בהן. הרבה פעמים החברות האלה מעסיקות יוצאי יחידות בצבא שפועלות לאותן מטרות.

בכיר בחברת סייבר התקפי אישר את הדברים: "יש אמת בשני הנושאים (לא לזמן לשירות מילואים ובקשת הקוד; א"ז), אבל אלה דברים עמומים מאוד ושום דבר לא מוחלט ורשמי".

פורסם ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker

בן 85 פועל בשוק הביטקוין? כנראה שיש פה משהו חשוד
סין תשקיע יותר מ-100 מיליארד דולר ברכבות בשנה הבאה

בצה"ל לא הכחישו את המהלכים, אבל מכנים אותם "חידוד נהלים". דובר צה"ל מסר: "צה"ל מוקיר את כל משרתי המילואים. בעת זימון חייל או קצין למילואים, מפקדיו מפעילים שיקול דעת על מנת למנוע ממנו להימצא במצב של ניגוד עניינים בין תפקידו הצבאי לבין משלח ידו הפרטי בהתאם לפקודות הצבא. בדרך זאת ניתן גם להגן על שמירת סודות צבאיים, בין היתר ביחס ליכולות טכנולוגיות מסווגות, ולמנוע דלף של יכולות המערכת הביטחונית. צה"ל גאה להיות אחד ממנועי הצמיחה של תעשיית ההיי־טק הישראלית".

מן הארכיון: המלחמה בסייבר: