תמיד נדמה שהראשונים להגיע לאפליקציות חדשות כמו טיקטוק, אלה אנשים שמחפשים להטריד מינית קטינות. אז השיחה סביב טיקטוק מלאה בביקורת ופחד. אבל יכול להיות שלא בצדק. עמרי קינגסלי, יושב ראש מרימים ראש - יש שם גם דברים טובים? כמו מה?

"בטח! יש שם למשל מגדל דבורים שמלמד על דבורים ולמה הן לא מסוכנות. יש שם חבר'ה שיוצאים מהארון. חבר'ה שמדברים על דימוי גוף חיובי, אני מדבר על התמכרות לסמארטפון והנוער לא מאכזב פעם אחר פעם".

@dvorathatavor

זה דבור (זו מילה בערבית), בעברית קוראים לזה צרעה מזרחית, הם לא נחמדים והעוקץ שלהם מאוד כואב.#oriental #hornet #sting #dvorathatavor #fyp #foryoupage

♬ Vespa - Matti Esko

קינגסלי בן ה-18 עומד בראש היוזמה ליצור סביב חברתית עם ראשים מורמים מהטלפון. "כשמדברים על טיקטוק, מדברים על פלטפורמה שלקחה את כל העקרונות הממכרים מאפליקציות השונות והכניסה אותן אליה. כמו ספירת הלייקים שנצברים לניקוד". 

קינגסלי בדק את פיד ה-For You, שזה הפיד הויראלי שאליו ילדים שמצטלמים לטיקטוק רוצים להגיע. "שיו שם פי שניים סרטים שליליים מאשר חיוביים. אבל החיוביים קיימים. כשמפעילים סינון תוכן - היחס משתווה". 

אז להשתמש בטיקטוק - כן או לא?

"עד גיל 12-13, לא. מעל זה, אם אתם לא מצליחים להזיז את הילד מזה, אז תורידו טיקטוק בעצמכם, תגלשו עם הילד, תראו מה הוא עושה שם, ותנהלו איתו שיח מורכב על זה. תודו בעצמכם שאתם מכורים לסמארטפון ותראו שהשיח משתפר".

אם אתם עדיין חוששים - היכנסו לאפליקציה - בחרו ב- Privacy and safety - שם אפשר לבחור ב-Private account בשביל לאשר עוקבים ידנית. מתחת לזה - תוכלו לבחור מי יכול להגיב, מי יכול לצלם אתכם סרטונים ולשלוח הודעות וכו' (כולם, חברים או אף אחד) - כך שאפשר להגביל את זה ולמנוע מזרים להגיע לטלפון שלכם או של הילדים.