נשק גרעיני, אחד מאמצעי ההרתעה הגדולים ביותר מאז המצאתו במאה שעברה, אולי נראה קצת פחות מפחיד כשאתה מבין שהצד השני צריך דיסטקים ענקיים כדי לקבל הוראות להשתמש בו. כנראה שבארצות הברית הבינו את זה בשנת 2019, והחליטו (בשעה טובה) להיפטר מהטכנולוגיה שבני דור ה-Z כבר לא מכירים, כשזה מגיע לשיגור אפשרי של נשק שיכול לחסל מאות אלפים בשניות.

המערכת שמחברת דור ישן ודור חדש

כבר ב-2014 הוצגה בתוכנית התחקירים “60 דקות” המערכת הארכאית, שדרכה אמורה להגיע הפקודה מהנשיא לשיגור הטילים. כעת, אתר המסקר את החידושים בצבא ארה”ב מדווח כי נמצא פתרון חלופי לדיסקטים הענקיים – בצורת כונני SSD מאובטחים. על פי הדיווח, השינוי נעשה כבר בחודש יוני האחרון.

עד לאחרונה, מערכת השליטה, שנקראת SACCS, פעלה על דיסקטים. מדובר במערכת שליטה ובקרה אסטרטגית ואוטומטית, והיא המקבילה העתיקה של חיל האוויר האמריקאי, האחראי על מערך הטילים הגרעיניים, לתוכנת מסרים מיידיים.

על פי מכתב משנת 2016, המערכת מופעלת על ידי מחשב סדרה 1 של IBM משנות ה-70 של המאה הקודמת ובצבא האמריקאי תכננו לשדרג חלקים ממנה עד 2017 – אך לא ברור אם המהלך יצא לפועל. קצינה בכירה מהיחידה האחראית על SACCS אמרה כי בחיל האוויר האמריקאי מחפשים תחליפים למערכת, אך לא פירטה מעבר לכך.

החלק המעניין במערכת האמריקנית הוא שלמרות שהיא פועלת על חומרה עתיקה, שאת חלקיה מתקנים ולא זורקים לפח אם התקלקלו, מתכנתים המוצבים בחיל האוויר האמריקאי מנסים כל העת לשדרג אותה ברמת התוכנה.

פורסם ב-Geektine

עוד ב-Geektime

שוחרר הטריילר האחרון בהחלט של ”מלחמת הכוכבים: עלייתו של סקייווקר”
וולוו, יונדאי ומיצובישי משקיעות ב-Upstream Security הישראלית

המתכנתים, שעוברים הכשרה בבסיס חיל האוויר שבמדינת נברסקה, פועלים בשני הרבדים – גם בשדרוג הקוד של המערכת בבק-אנד וגם בשיפור הפרונט-אנד של המערכת לאנשי הצוות הפועלים על המערכת, ואמורים להיות דרוכים להשתמש בה ביום שבו יגיע הטלפון מהבית הלבן. המתכנתים הצעירים של חיל האוויר עוברים גם הכשרות חיצוניות בחממות הפיתוח של חיל האוויר האמריקאי שזכו לשמות המגניבים “קסל ראן” ו”קוביאשי מארו” – שם הם עובדים על תוכנות חדשות שיוכלו לשמש את החיל לא רק בתחום הגרעין.