אם נינטנדו יודעת לעשות משהו כמו שצריך - אלה קונסולות ניידות. החל מה-Game Boy המיתולוגית ועד ה-3DS הנוכחית, אם זה קטן, יודע להריץ משחקים וזה נוצר על ידי נינטנדו, זו כנראה קונסולה מוצלחת.

הקונסולה הנוכחית של נינטנדו, הסוויץ', הוצגה כקונסולה היברידית. כזאת שאפשר גם לקחת אתכם לנסיעה באוטובוס, אבל גם לחבר (דרך תחנת עגינה) לטלוויזיה הגדולה בסלון. סוג של רובוטריק. כעת, אחרי שהסוויץ' הפכה להצלחה גדולה, נינטנדו מוותרים על ההיברידיות ומוציאים לה גירסה חדשה וניידת.

ה-Switch Lite מריצה בדיוק אותם משחקים של "אחותה הגדולה", אבל עושה את זה בתצורה קומפקטית יותר, ללא בקרי משחק מתנתקים וללא אפשרות לחבר למסך הגדול. בקיצור, כמו Game Boy, רק כזה שמתאים לשנת 2019.

רוצים לדעת איך זה מרגיש? ובכן, לא סתם פתחתי את הסקירה הזאת בהצהרה שנינטנדו יודעת לייצר קונסולות ניידות מוצלחות. 

ראש בראש

אם כבר יצא לכם לשחק בסוויץ' המקורית, אתם וודאי תוהים איך זה מרגיש ראש בראש. ובכן, די דומה. בכל זאת, זו אותה קונסולה בשינוי אדרת. ובכל זאת, יש כמה הבדלים בולטים והם לא בהכרח אלה שאתם חושבים עליהם.

ראשית - הגודל. בניגוד למה שניתן לחשוב, הסוויץ' החדשה לא מרגישה קטנה משמעותית מהקודמת. אם יש לכם סוויץ' רגילה ואתם רוצים סדר גודל: נתקו מהקונסולה שלכם את ג'וי קון אחד - וקיבלתם פחות או יותר את הגודל של הקונסולה החדשה. גם ההבדל בגודל המסך (5.5 אינץ' לעומת 6.2 אינץ') מורגש הרבה יותר על הנייר ממה שהוא מורגש בעין.

אפרופו המסך, כמו בקונסולה המקורית, גם כאן מדובר במסך 720P. האיכות שלו מספקת בסופו של דבר (בייחוד בתחום הפקת הצבעים), אך אל תצפו לאיכות תצוגה של סמארטפון מודרני. הרזולוציה הנמוכה עדיין נראית מעט מפוקסלת כשמסתכלים מקרוב, ומדי פעם נתקלים בטקסטים שממש קשה לקרוא בגלל הסיבה הזאת. הקטנת המסך אמנם תורמת לצפיפות פיקסלים טובה מעט יותר, אבל רק מעט וההבדל באיכות התמונה אינו משמעותי. קצת מבאס, אם כי צריך לזכור שמדובר בפשרה שנינטנדו עשתה כדי לסחוט ביצועים טובים יותר במשחקים ובחיי סוללה.

מבחינה טכנית, הסוויץ' החדשה עובדת בדיוק, אבל בדיוק כמו שעובדת הגירסה המקורית כשהיא נמצאת ב"מצב נייד". שזה קצת מאכזב. הסוויץ' המקורית יודעת לקבל מעין מצב "טורבו" כשהיא מחוברת לתחנת העגינה שלה, מה שמאפשר לה להריץ חלק מהמשחקים בצורה חלקה יותר וברזולוציה גבוהה יותר. הסוויץ' לייט אמנם משתמשת בגירסה יעילה יותר של אותו מעבד, אך מצב ה"טורבו" לא זמין לה, ולכן היא אינה נהנית מאותה קפיצה קטנה בביצועים. חבל.

Nintendo Switch Lite (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

מה כן שונה? ההבדל העיקרי הוא המשקל. הסוויץ' לייט היא, כשמה, קונסולה קלה. ממש קלה. אם הסוויץ' ה"גדולה" יכולה להיות די כבדה ביד בזמן סשן גיימינ ארוך, הלייט פשוט אינה מורגשת. זה עושה אותה לקונסולה ניידת אידיאלית. זמן הסוללה עומד על בין 3 ל-7 שעות שימוש, בהתאם למשחק. זה קצת יותר מהזמן המוצהר של הקונסולה המקורית, אך יש לציין שבמקביל ל-Switch Lite הושקה גם גירסה משודרגת של הקונסולה ה"גדולה" שכוללת את אותם שיפורי סוללה.

ההבדל הנוסף שעובד לטובת הגירסה החדשה הם הכפתורים. הם מרגישים עמוקים יותר מאלה של הקונסולה המקורית, והרבה יותר נעימים ללחיצה, במיוחד ההדקים העליונים, שמקבלים כאן עומק נוסף ומורגש מאוד לעומת הגירסה המקורית. גם כפתורי החצים, שבגירסה המקורית מופרדים ולא מאוד נוחים, זוכים כאן לתצורת ה"פלוס" הקלאסית של נינטנדו, וזה מרגיש הרבה יותר טוב, בעיקר במשחקי דו-ממד.

ומה מפסידים ב-Switch Lite? מלבד האפשרות לחבר אותה לטלוויזיה, היא גם אינה כוללת מנגנון רטט ואת שאר התכונות המתקדמות של שלטי הסוויץ' המקורית. למרבה השמחה, מעטים המשחקים שמשתמשים בתכונות האלה, וגם אם תמצאו משחק כזה תמיד תוכלו לרכוש שלטים מקוריים בנפרד ולסנכרן אותם לקונסולה החדשה.

וההבדל האחרון, אולי החשוב ביותר, הוא המחיר. הסוויץ' לייט עולה כ-950 שקלים בייבוא רשמי, לעומת 1,549 לקונסולה הגדולה. בהפרש הזה אפשר לקנות 2-3 משחקים. לא רע.

שווה?

אך האם ההפרש במחיר שווה את ה"מחיר" של הורדת הפיצ'רים שהפכו את הסוויץ' המקורית לקונסולה היברידית? התשובה לשאלה טמונה בקהל היעד.

אם אתם חושבים שתהנו לשחק על הקונסולה הזאת גם במסך הטלוויזיה הגדול, אל תחשבו פעמיים וריכשו את הגירסה המקורית. אך אם אתם מתכוונים לשחק בה רק בדרכים בכל מקרה - התצורה הקלה יותר והכפתורים הנוחים יותר הופכים דווקא את הגירסה החדשה לעדיפה.

אם אתם ילדים שמעוניינים בסוויץ' (או הורים לילדים שמעוניינים בסוויץ', אני לא שופטת) - כאן אין בכלל שאלה. הסוויץ' לייט מרגישה עמידה בהרבה מהגירסה המקורית, שתמיד נדמה לי שעומדת להתפרק לי בידיים (להגנתה יאמר שהיא אף פעם לא התפרקה, תודה לאל). היא גם זולה יותר, כך שיהיה הרבה פחות כואב בכיס אם הילד יקלקל או יאבד אותה.

בסופו של יום, הסוויץ' היא אחת הקונסולות המוצלחות ביותר של נינטנדו מאז ומעולם. כבר היום יש לה ספרייה מרשימה של מאות משחקים בכל הז'אנרים ובמגוון רמות מחיר. היא אמנם לא חזקה כמו הפלייסטיישן וה-Xbox המקבילות לה - אך עכשיו כשהיא ממש קונסולה ניידת מבינים שההשוואה לקונסולות הביתיות לא ממש הוגנת. כקונסולה ניידת - הסוויץ' היא המכשיר המגוון והמתקדם ביותר שתוכלו להשיג היום. הגירסה החדשה מספקת נקודת כניסה זולה במיוחד לפלטפורמה הזאת, עם מספר פשרות לא כל כך משמעותיות. לא רע נינטנדו, לא רע בכלל.