הפעם האחרונה שהחלטתי לתת הזדמנות לשעון החכם של אפל, ה-Apple Watch, הייתה לפני כ-3 שנים, בדור השני. אחרי פחות מחודש מכרתי אותו במחיר הפסד ולא הבנתי איך המוצר הזה מצליח לשרוד את השוק - כי נשבעתי שחוץ מלקבל רטט מרגיז על היד בכל טלפון או הודעה ולראות מה השעה - אין לו באמת הצדקה.

ואז עברתי לשעונים של אנדרואיד - Moto 360 של מוטורולה ו-Huawei Watch - והבנתי שמערכת ההפעלה עדיין מסורסת, האפליקציות עדיין לא בשלות מספיק, וחוץ מלהתעדכן במזג האוויר ולזרוק את השעון פעמיים ביום לטעינה אין למוצר הזה באמת הצדקה.

אז מה השתנה הפעם? נתחיל בזה שברור שעדיין אף אחד לא חייב שעון חכם, אבל אחרי ארבעה ימים עם ה-Apple Watch על היד, קשה ומוזר להעביר שעה בלעדיו בגלל הדברים הכי קטנים. לדוגמה: אני פחות מרים את הטלפון מהשולחן.

עיצוב ונוחות

בדיוק כמו בדור הקודם, ה-Apple Watch Series 5 זמין בשני גדלים: 40 ו-44 מילימטר. ובאפל עשו שיעורי בית והצליחו להפוך את השעון לריבוע מלוטש ומעט מעוגל, עם מסך כמעט מקצה לקצה, והרבה יותר יפה מהדורות הראשונים. אני משתמש בגרסת ה-40 מילימטר שמתאימה יותר לגודל היד שלי.

אפל ווטש, שעון חכם, שעון, apple watch (צילום: ינון בן שושן, NEXTER)
אפל ווטש דור חמישי | צילום: ינון בן שושן, NEXTER

בתוך האריזה קיבלתי רצועת ספורט מעוצבת בשני גדלים על מנת להתאים את השעון בצורה הטובה ביותר ליד, אבל החלטתי לרכוש רצועת Loop המורכבת מניילון עמיד במיוחד שדוחה לחות ונצמדת ליד באופן מושלם.

החידוש המשמעותי ביותר בגרסה החדשה הוא תצוגת ה-Always on שמאפשרת להתעדכן בשעה ובעדכונים מכל זווית. הפיצ׳ר החדש בעצם לא מכבה את המסך כאשר מסיטים את היד מהפנים, אלא עובר לתצוגה בבהירות נמוכה. ואני חייב לומר שבהתחלה אמרתי ״נו באמת, איזה שטויות״. אבל בפועל, אין לכם מושג איזה שימושי זה.

ממשק

הסנכרון הראשוני של המכשיר אורך כ-20 דקות (תלוי בכמות האפליקציות שיש לכם על האייפון). כדי להתחיל, עליכם לסרוק ברקוד, להזין קוד של 4 הספרות שמופיע בתצוגת השעון באפליקציה - ואז להמתין לסנכרון.

אפל שיפרה באופן ניכר את התוכנה שהפכה לידידותית הרבה יותר, וכמו כל שאר המוצרים של אפל - הכל פועל נהדר בתוך המשפחה.  אם יש לכם את האוזניות האלחוטיות של אפל, ה-AirPods, תוכלו להפעיל את השעון באמצעות הקול, להעביר שירים בקלות בלי לגעת באייפון וגם לענות לשיחות ולהאזין למוזיקה.

בנוסף, תוכלו לפתוח את הנעילה של המקבוק שלכם באמצעות השעון, לנגן שירים ישירות ל-Apple TV ואפילו לבקש מסירי לעשות בשבילכם את העבודה.

לא רק לחובבי ספורט

אז נכון שהשעון יגיד לכם מתי אתם צריכים לנשום, מתי לעמוד ומתי לשבת, אבל יש לו עוד המון דברים אחרים שמצאתי בהם שימוש: יש לו מצפן, GPS, ווקי-טוקי ומחשבון. אם בא לכם להגיב להודעה שקיבלתם תוכלו פשוט לצייר אותיות ולהמיר כתב יד לטקסט (וכרגע זה פועל רק באנגלית); יש לו מקליט שמע, אפשרות לצפות בדפי אינטרנט ששלחו לכם (למרות שהמסך מאוד קטן), מיקרופון שעובד מצוין לביצוע שיחות, וסירי (העוזרת האישית של אפל) שתוכל לבצע חלק מהפעולות ולענות לכם על שאלות.

אירוע ההכרזה של אפל (צילום: צילום מסך)
אירוע ההכרזה של אפל | צילום: צילום מסך

אם אתם שוחים באופן קבוע תוכלו להיכנס איתו לבריכה ללא חשש. לצד זה, כמו בדור הקודם, בשעונים החדשים משולב גם ג’יירוסקופ – המסוגל לזהות נפילה, החלקה ופעולות נוספות הגורמות לשינוי בקצב הלב, לצד ניטור פעולות ספורטיביות.

ולמרות כל הפיצ׳רים, כולל המסך שפועל ללא הפסקה, אפל מבטיחה זמן עבודה של 18 שעות. אצלי הסוללה באמת הספיקה לקצת יותר מיום עבודה אחד שלם, ולא בכל לילה הייתי צריך להצמיד את השעון למטען.

יעזור לכם להתנתק

אחרי ארבעה ימים עם השעון על היד שמתי לב שאני פחות מרים את האייפון מהשולחן. וכולנו מתקשים להתנתק לזמנים ארוכים מהגלילה האינסופית של הרשתות חברתיות. הבעיה מתחילה שכל התראה בסמארטפון גורמת לנו לנצל את ההזדמנות ולהכנס לפייסבוק או לאינסטגרם כדי לראות מה פספסנו.

איך השעון עוזר בזה? קודם כל, יש כאלה שיגידו שזה גורם להם להיות מכורים יותר ולכן הם ויתרו עליו. אני דווקא רואה בזה משהו אחר: כאשר ההתראות מגיעות לשעון אני קורא אותן ובוחר אם להמשיך הלאה. וכך האייפון נשאר במקומו ואני מתעסק בדברים אחרים בלי הסחות דעת, ובלי להישאב לרשתות החברתיות. וברור שהדרך לגמילה עוד ארוכה מאוד, אבל מדובר בשינוי משמעותי למי שמחפש להתנתק קצת.

ואם תרצו להשאיר את הטלפון בבית ועדיין לא לפספס שיחות כדאי שתדעו שקיימת גם גרסת סלולר של השעון. באמצעות eSIM, כרטיס סים שמוטמע בתוך המכשיר, תוכלו להוציא ולקבל שיחות ולגשת לאפליקציות ללא צורך פיזי באייפון שלכם. תהליך ההפעלה מתבצע מול ספקיות הסלולר, אך החסרון: מדובר בגרסה מעט יקרה יותר.

בשורה התחתונה

ה-Apple Watch סדרה 5 הוא בדיוק השעון שרציתי לראות לפני 3 שנים. כל האפשרויות הופכות אותו לפריט טכנולוגי פצפון אך מתקדם בטירוף, ללא כל תחרות מצד חברות הטכנולוגיה האחרות עם אנדרואיד של גוגל. אם אתם משתמשים בגרסה מהדור השלישי ואחורה - כדאי להשתדרג. אם יש לכם את הדור הרביעי - חכו לשנה הבאה.

ומה לגבי המחיר? קודם קחו בחשבון שמדובר בגאדג׳ט לכל דבר שיהפוך ללא רלוונטי בעוד שנתיים-שלוש. עכשיו תחליטו אם הייתם מוציאים על זה בערך 2,000 שקל.