מאז ההודעה על היציאה לבחירות הראשונות לשנת 2019, לפני כתשעה חודשים, מתקשים משרדי הממשלה לתפקד: מי שמנהל את המדינה זו ממשלת מעבר, שלא מטפלת בגירעון ההולך ותופח, שכבר עומד על חריגה של 15 מיליארד שקלים. הדבר חמור במיוחד לאור מה שקורה בשאר העולם. רק השבוע הודיעה ארה"ב על הורדת ריבית מאוד משמעותית, בשל חשש להאטה בכלכלה האמריקנית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

חוק יסודות התקציב אומר שאם התקציב לא עובר עד סוף מרס, הכנסת מתפזרת. גם בתסריט האופטימי ביותר בו מצליחים נתניהו או גנץ להרכיב ממשלה, זה יקרה רק לקראת נובמבר-דצמבר - מה שאומר שהממשלה החדשה לא תספיק להתקין ולחוקק תקציב חדש בזמן.

לכן, הממשלה הבאה תצטרך לתת לעצמה הארכת זמן לבניית ואישור תקציב, מה שיוביל לכך שעד אז יפעלו הממשלה לפי תקציב של 1/12 – כלומר, ישתמשו בתקציב הנוכחי ויחלקו אותו ל-12 כדי להגדיר את התקציב החודשי של כל משרד. עם זאת, הדבר יקשה על משרדי הממשלה לתפקד, במיוחד כשעל הפרק עומדות משימות מורכבות כמו עדכון סל התרופות.

שר האוצר משה כחלון מתכנן לכנס בתחילת השבוע הבא ישיבה של בכירי האוצר כדי ליצור מנגנון שיאפשר להתנהל לפי תקציב של 1/12, אולם גם להשתמש ברזרבות ותקציבים אחרים כדי לנסות לראות איך בכל זאת מתקצבים משימות דחופות שעומדות כרגע על הפרק.