הסיבוב הזה של ברק בתוך הפוליטיקה בא ממקום צנוע: עובדה - הוא אמר "אני או הראשון או העשירי, אני אהיה סוג של אדמו"ר שלכם" במהלך המשא והמתן עם יו"ר מרצ, ניצן הורוביץ, ועם הח"כית ממפלגת העבודה, סתיו שפיר. בזכותו ובזכות הדברים שהוא היה מוכן לעשות ויהיה מוכן לעשות - קרה האיחוד שעליו הוא דיבר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

המשא והמתן הזה התחיל באולפן "פגוש את העיתונות" כשיצאו מפה רוטמן, שפיר ופריג' והם ישבו בסככה בחוץ לשיחה. רוטמן אמרה לפריג' שהוא מחמיר עם ברק ושהיא מציעה לו להיפגש, מה שאכן קרה והם צירפו את ברק.

אחרי ההתנצלות של ברק הוא אמר לפריג' שמה שצריך לעשות - הוא יעשה. ובאמת, פריג' מתכנן להביא את ברק אל המשפחות הערביות השכולות שיסכימו שהוא יבוא כדי שהוא יתנצל באופן אישי.

ברק גם הבין שכדי שמצביעי מרצ יישארו עם המפלגה, הוא צריך שהורוביץ יוביל, והורוביץ מצדו הסכים שברק ינהל את הקמפיין של המפלגה המשותפת הזו. אני חושבת שהקרדיט כאן הוא לברק ולפריג' במיוחד שהובילו את מהלך האיחוד הזה.

עמיר פרץ, אהוד ברק (צילום: תומר ניוברג, פלאש 90, חדשות)
האם צפוי חיבור בשמאל גם עם פרץ? | צילום: תומר ניוברג, פלאש 90, חדשות

באשר לעמיר פרץ - הוא ישב באולפן ואמר "בשום אופן אני לא מתאחד", והלך מיד להיפגש עם ח"כ עיסאווי פריג' ועם נועה רוטמן בביתה. הם שאלו אותו למה זה חשוב שהוא יחבור אליהם, והוא אמר להם את הדבר הבא: אם תראו לי סקר שהחבירה שלי תביא את הגוש ל-60 מנדטים אני איתכם.

מצד אחד ניתן לומר שזה תנאי שאי אפשר לעמוד בו ושהמשמעות היא שהוא פוסל את זה על הסף. אבל חושבת להיפך, העובדה שהוא הסכים להיפגש איתם זה אומר שהמצב שלו לא טוב - ושהוא מתחיל לגשש את דרכו בחזרה.