"מרגיש את הפוטנציאל של האיחוד", פרץ (צילום: קובי ריכטר/TPS, חדשות)
עמיר פרץ ואורלי לוי במסיבת העיתונאים | צילום: קובי ריכטר/TPS, חדשות

הימור חייו של עמיר פרץ: בחיבור עם אורלי לוי-אבקסיס אפשר לומר שיו"ר מפלגת העבודה לוקח הימור פרוע - או שיביא קולות מהימין או שיאבד יותר מידי קולות משמאל. האיחוד מגיע אחרי שמפלגת העבודה השתנתה הרבה השבוע כששלי יחימוביץ' פרשה, לאחר שבמרוצת השנים סירבה להצעות מדהימות - אפילו להיכנס לממשלת הליכוד.

במקום יחימוביץ' נכנסה לוי אבקסיס, שהייתה חברה ברשימת הליכוד ביתנו לפני ארבע וחצי שנים, ואחר כך בישראל ביתנו ורק עכשיו הגיעה למפלגת העבודה. גם אם נאמין למה שאומרים פוליטיקאים צריך להגיד שיש כאן הרבה יותר נכונות ורעב שלטוני מצד מפלגת העבודה. בנוסף, המהלך השל עמיר פרץ הוא לא להקים את "ישראל אחת" של 99' אז התחברו ברק ודוד לוי, אלא להקים את "עם אחד" מפלגה חברתית.

הפרשן הפוליטי עמית סגל (צילום: חדשות 2)
הפרשן הפוליטי עמית סגל | צילום: חדשות 2

עמיר פרץ משול לשוער שעוזב את השער לבעיטת הקרן, כשקבוצתו בפיגור בגמר המונדיאל - או שיצליח לכבוש גול או שיחטוף גול מהצד השני ובעצם הוא מהמר הימור משמעותי. פרץ מהמר על להביא את קולות הימין החברתי והרך גם במחיר של אבדן לא מופרך של קולות מהשמאל.

כל הזמן אנחנו שומעים את ברק, פרץ אפילו ניצן הורוביץ וכמובן גנץ ולפיד אומרים "אנחנו רוצים להביא קולות מהימין". איכשהו לא נשמע אף פוליטיקאי, לא בנט, שקד או נתניהו אומר "הפעם צריך להביא קולות משמאל-מרכז", זה לא קרה.

הדרך להביא קולות מהימין היא להיות ימין והדרך להביא קולות מהשמאל היא להיות שמאל - ככה זה עובד בחיים וכל הניסיונות עד היום לעשות מזה שילוב בדרך כלל התרסקו על קרקע המציאות.