"אנחנו האייטם, אנחנו זועקים" (צילום: AP, חדשות)
"אנחנו האייטם, אנחנו זועקים" | צילום: AP, חדשות

הקהילה שלנו מורכבת מאנשים מכל המגזרים, המינים והצבעים. האנשים שלנו מאכלסים את כל רוחב הקשת של שוק העבודה בישראל: יש בינינו העובדים במגזר הפרטי, העסקי, בחברות הייטק, כעובדי ניקיון וגם כאן - בחברת החדשות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כבר תקופה ארוכה שאנחנו מרגישים שמדינת ישראל הולכת אחורה בכל מה שקשור לקהילה: גם בחקיקה וגם במערכת המשפט. היום נעמוד כקהילה אחת מגובשת נגד חוסר השיוויון בכל התחומים. המאבק הנוכחי איננו מאבק על פונדקאות בלבד; זהו מאבק כולל באי השיוויון, נגד אפליה, ובעד קבלת הזכויות שלנו שנרמסות ברגל גסה.

גם הבוקר, עמיתינו בחברת החדשות יעשו את הדבר שהם הכי טובים בו ולכן המצפון שלנו שקט ואין לנו אף לא צל של ספק: החדשות יגיעו לשידור גם בלעדינו. צלמים, כתבים, מפיקים, עורכים, במאים, גרפיקאים - נטשנו את החברים המוכשרים שלנו ליום אחד והם יעבדו קשה יותר כדי שחסרוננו לא יורגש.

אלא שבפעם הזאת אנחנו נופיע במקום בולט - אנחנו האייטם, ואנחנו מקווים שהזעקה שלנו תישמע בכותרות כל המהדורות עד לשינוי שמגיע לנו - והוא פשוט: זכות לחיות את חיינו במדינה שלנו ככל אדם וליהנות משוויון מלא.

לנו, עובדי החדשות הלהט"בים, חשוב שתדעו: במחאה החברתית, במחאת הנכים, במחאת האתיופים, בכל סיפור שאנחנו מביאים ומסקרים בו קבוצות מוחלשות בחברה הישראלית - תמיד אנחנו שם בשבילכם. הפעם אנחנו יוצאים למחאה גם בשבילנו.

כעיתונאים, אנחנו נלחמים עבור זכויותיהם של אזרחים שעומדים מול ארגונים חזקים ועוצמתיים שעטופים ביחסי ציבור והון, וכלהט"בים אנחנו צריכים שהציבור יעמוד לצידנו, ייצא לרחובות ויסייע לנו לעמוד על הזכויות שלנו.

השבוע החולף היה אמנם הטריגר למחאה הזאת - גל החקיקה שעבר בכנסת לקראת סיום המושב. חוק הפונדקאות שמפלה אותנו באופן הכי בוטה שאפשר העלה חששות בקרב רבים והציף מחשבות על המקום שלנו במדינה הזו. התפיסה שהתגבשה הייתה שככל שאנחנו מנסים לתרום ולהתגייס למה שאפשר, המדינה יורקת לנו בפנים, מניחה את האפליה על השולחן ונסוגה כמה שנים אחורה למרות המאבק העיקש שאנחנו מנהלים כבר זמן רב.

מצד שני השבוע האחרון גם הוכיח לנו שהציבור הרחב איתנו - עוד ועוד חברות וארגונים בחרו לתת גב לעובדיהם ואמרו בריש גלי ובביטחון מוחלט: שוויון הוא לכולם, אהבה היא לא פריבילגיה ששמורה לקבוצה מסוימת באוכלוסייה - אלא זכות אלמנטרית שמגיעה לכולם. כל שם של חברה או ארגון שהודיעו על התגייסות למאבק נסכו חיוך על פנינו ונהנינו לדווח על זה באייטמים שעסקו בנושא. לא רק נהנינו, היינו גאים!

היום, גם אם לא תרגישו בחסרוננו כשתצפו בשידורים שלנו, לפחות תדעו שהפעם זה גם בשבילנו.
אז בשם הסולידריות, עזבו את הטלוויזיה ובואו לזעוק יחד איתנו ולהצטרף למי שכבר הגיע. הפעם, אנחנו אלה שזקוקים לכם.

עובדות ועובדי חברת החדשות הגאים