שרפה מבלון תבערה (צילום: אלי כהן דובר כבאות מחוז דרום, חדשות)
שרפה מבלון תבערה | צילום: אלי כהן דובר כבאות מחוז דרום, חדשות

כאשר הדברים האלה נכתבים, שורר באזור הדרום שקט. שקט מתוח. אני מעריך את הממשלה שפועלת במטרה להגיע להסדר, ללא מלחמה והרוגים‎ - אך אנו בעיצומה של "הפסקת אש" שיציבותה לא ברורה ולא ברור עד מתי תימשך.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

גל הטרור הנוכחי מעזה החל, למי ששכח, בערב פסח האחרון. טרור עפיפונים ובלונים, שעד כה העלה באש לא פחות מ-30 אלף דונם יערות, שמורות ושדות חקלאיים. זהו טרור פרימיטיבי שממרר את חיי התושבים והחקלאים יום יום. צריך להודות: הפלסטינים, המחבלים מעזה, מצאו את השיטה הקלה והזולה יחסית לנסות ולהתיש אותנו. שיטת טרור שעד עכשיו לא הצלחנו להתמודד איתה ביעילות.

בימים כאלה, שבין שדות בוערים, מטחי רקטות והפסקות אש, קשה לזכור כי לפני כמה שנים, עד לפרוץ האינתיפאדה, היו בינינו לבין הפלסטינים ברצועת עזה יחסי שכנות טובה. היום קשה להאמין, אבל באותם ימים ה-לא-ממש-רחוקים היו בינינו יחסי מסחר, עבודה, ואפילו היינו מבלים באופן קבוע בחופי הרצועה. אבל מאז האינתיפאדה הפכה רצועת עזה לרצועת טרור, טרור שמשתכלל משנה לשנה.

חג'ג' (צילום: חדשות)
חג'ג' | צילום: חדשות

האמצעים שעמם אנחנו נלחמים בעזה משתכללים - חפירת המנהרות, רקטות מדויקות – אך גם הם מתוחכמים, ומקשים עלינו את הלחימה היעילה בהם. קל יותר לפתח אמצעים ליירוט רקטות ופגזים – קשה יותר לפתח אמצעים ליירוט עפיפונים בלי לפגוע במשלחים.

סומך לחלוטין על מקבלי ההחלטות וצה"ל

מאז התחלת "צעדות השיבה", ההתפרעויות וההצתות ליד הגדר, ניטש כאן ויכוח בין אלה הקוראים להכביד את היד על שלטון החמאס, גם במחיר פגיעה בתושבי עזה, לבין אלה המשוכנעים שעל ישראל לפעול לשיפור התנאים ההומניטריים בעזה כדי להביא לקץ האלימות. אלה המבקרים את הדרג המדיני ואת צה"ל על "היד הרכה" נגד הטרור ולעומתם אלה המטילים את האחריות לסבב האלימות, בלעדית, עלינו, הסובלים ממנו.‎

אני, כראש רשות בצפון מערב הנגב, סומך לחלוטין על מקבלי ההחלטות ועל צה"ל. אינני שותף לביקורת הקלה והמשתלחת לעתים על הצבא. אינני מפקפק אף לרגע בשאיפה של הדרג המדיני ושל הצבא לשים קץ לאלימות. אני גם סמוך ובטוח שאם ייכשלו המאמצים, לא יהסס הצבא לנקוט את האמצעים הצבאיים הדרושים ואז- המבצע הבא הוא רק עניין של זמן.

לתת את הדעת לשיקום הרצועה (ארכיון) (צילום: sky news, חדשות)
לתת את הדעת לשיקום הרצועה (ארכיון) | צילום: sky news, חדשות

בה בעת, אני תומך גם בהצעתו של הרמטכ"ל שצוטט כמי שאמר שעכשיו יש לדאוג לשיקום הרצועה. אני גאה על כך שהמפקד העליון של הצבא מוצא פנאי לעסוק גם במצב ההומינטרי במחנה האויב – בעזה.

האינטרס שלנו הוא לסייע בשיקום הרצועה

יש לנו כאן חבל ארץ מקסים, פורח ומתפתח, לא ניתן לאויבים מעזה להשחית אותו. ובצד הלחימה המתחייבת נגד המציתים והיורים, יש לתת את הדעת גם לשיקומה של רצועת עזה. לצורך כך – וכדי למנוע את העברת תקציבי השיקום לידיהם של ארגוני הטרור – יש להקים גוף ניטראלי שיקלוט את כל הכספים המועברים לרצועת עזה, ויבצע את כל ההשקעות בשיקום הרצועה, כולל תשתיות, חינוך, עבודה וכיוצא בזה. הכסף יהיה "צבוע" למטרות אלה, והגוף יפקח שהכסף יועבר להקמת בתי ספר, ולא לבניית מנהרות טרור, לרכישת מזון ולא להצטיידות בנשק.

אינני מסכים עם הטענה כאילו ההתפרעויות ליד הגדר וחידוש ירי הרקטות נובעים מהמצוקה הכלכלית והמחסור בחשמל ובגז בעזה. לא ולא. המטרה היא, כפי שמכריזים ראשי החמאס עצמם – שיבה. שיבה לכל סנטימטר בישראל, הלא היא פלסטין. ועם זאת, האינטרס שלנו הוא לסייע בשיקום הרצועה ובהבטחת חיים נוחים לתושביה. זה לא ימנע את חידוש הטרור לחלוטין, אבל ייצור משוואה שתהפוך אותו לבלתי משתלם גם לטרוריסטים עצמם.‎

הביא לפרסום: תמיר סטיינמן

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/