עובד שיוטרד מינית זכאי לפיצויי פיטורין (צילום: adamgregor, 123RF)
16 נשים נרצחו מתחילת 2017 | צילום: adamgregor, 123RF

אין משפט שחוק יותר מהקלישאה: "הכתובת הייתה על הקיר", אבל במקרה של האישה שנרצחה בבאר שבע, על פי החשד על ידי בן זוגה, הכתובת התנוססה ממש מול פרצופן של הרשויות, ועדיין לא הצליחו למנוע את מותה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ארבע פעמים התלוננו השכנים על רעש וצעקות, ובן הזוג אף נעצר בשבוע שעבר ושוחרר, אבל שלשום זה כבר לא עזר למרינה לוגינוב, שהפכה לאישה ה-16 במספר שנופלת קורבן לאלימות במשפחה ומשלמת בחייה - מתחילת 2017.

החלק הכי מטריד בסיפורן של הנשים האלה הוא שהרשויות באמת מנסות. המשטרה, המשרד לביטחון פנים, משרד המשפטים ומשרד הרווחה - בשבועות האחרונים על רקע גל האלימות נגד נשים הם העבירו הילוך בניסיונות לגבש פתרונות.

מדוע שעות העבודה בישראל לא מאוזנות?
יונה לייבזון | צילום:

התכניות של הוועדות הבינמשרדיות החלו לצאת לפועל, במשטרה עמלים על הקמת מחלקי משפחה ועדיין, לא מצליחים למנוע את הרצח הבא. זה כמעט אף פעם לא מגיע משום מקום, תמיד יש סימנים מקדימים, ובישראל - מדינה שיודעת להתמודד עם אירועים ביטחוניים מורכבים, צריכים לדעת לטפל גם בזה.

אי אפשר למנוע את כל המקרים, אבל אפשר לפחות להעביר את כל ההחלטות שהממשלה כבר קיבלה ולתקצב, ובעיקר לתעדף. כ-20 נשים שנרצחות בממוצע בשנה על רקע אלימות במשפחה או על ידי בני זוגן זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו.

לפני מספר שבועות כבר הושגו כל ההבנות כדי להוציא לפועל את ההוראה להשתמש באזיק האלקטרוני שיאפשר למשטרה לפקח בזמן אמת על גברים שהוצא נגדם צו הרחקה, ושוב זה נתקע וצפוי לעבור בימים הקרובים, עיכוב שלא היה נגרם במקרים אחרים.

בתחילת השבוע ראש הממשלה נתניהו כינס דיון חירום והמפכ"ל, השר לביטחון פנים ובכירי משרדי הממשלה הרלבנטיים התייצבו כדי להציג את התכנית למאבק באלימות נגד נשים. כדאי שהיא תצא לפועל בקרוב ו-2017 תירשם כשנה שבה חל המפנה ביחס של המדינה לאלימות כלפי נשים, ולא כשנת שיא במקרי הרצח שלהן.