N12
פרסומת

השעון הפוליטי מתקתק: לנתניהו תהיה ממשלה בשבוע הבא?

ביום רביעי הקרוב בחצות על נתניהו להציג את ממשלתו החדשה - אבל בשלב הזה לא ברור אם זה יקרה. על רקע אי ההסכמות בנושא הגיוס, צפות גם ההשמצות מצד הליכוד וליברמן שמזכירות בחירות. ומה אומרים בבית הנשיא?

עמית סגל
פורסם: | עודכן:
סקרי העומק: ליברמן מתחזק
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות
הקישור הועתק
סקרי העומק: ליברמן מתחזק
תהיה ממשלה? נתניהו וליברמן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

משבר אמיתי בדרך לממשלת נתניהו החמישית? לא ברור בכלל אם ביום רביעי הקרוב בחצות - המועד האחרון להצגת ממשלה - לנתניהו תהיה ממשלה. האם יש כאן ויכוח מהותי על חוק הגיוס או כמו שטוענים נתניהו וסביבתו: ליברמן החליט לא להיכנס לממשלה ולהפיל את נתניהו - ויהי מה?

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

ליברמן אומר: "תבחנו אותי. אם אתם מצליחים לגרום לכך שחוק הגיוס עובר כפי שהוא בלי להזיז אף פסיק - אני חותם במקום. אפשר להסתדר על שאר הדברים". בליכוד אומרים שזה בלתי אפשרי כי האדמו"ר מגור לא יסכים - וכאן מתחילות השמצות שמזכירות לנו מוזיקת בחירות.

ליברמן אומר: "נתניהו הוא לא שרון, שרון כבר היה מראה לחרדים מי הבוס כמו שהוא כופף אותם ב-2003". בליכוד אומרים מנגד שליברמן לא ידבר על זה שהוא 'מנהיג החילונים', כי הוא האיש ש'מכר את ירושלים לחרדים' רק לפני כמה חודשים לאחר בחירתו של משה ליאון לראשות העיר. נותר רק לראות אם ההשמצות יובילו לבחירות או שהכל יירגע ברגע האחרון.

חוק הגיוס הולך ומסתמן כמו הברקזיט של ישראל. כמו שהברקזיט הביא לסוף הקריירה של שני ראשי ממשלה בבריטניה, חוק הגיוס הזה מוביל לסיום של אולי עוד ממשלה אחת - השלישית במספר.

עמית סגל
עמית סגל | צילום: החדשות, חדשות

בניגוד לברקזיט, שהוא אירוע דרמטי בינלאומי, חוק הגיוס הוא אולי השקר הגדול ביותר. גם ליברמן וגם החרדים מודים שאין שינוי דרמטי. ליברמן אומר: 'זה מבחינתי סמל' - אם האדמו"ר מגור לא ישים סטופ כאן זה יגלוש לשאר הדברים. אומרים החרדים: 'כנ"ל. זה מבחינתנו סמל - ולא נוכל להתפשר'.

פרסומת

ומה אומרים על כך בבית הנשיא? יכול להיות שריבלין יטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על ח"כ אחר, כפי שאומר החוק? שם אומרים שלאף מועמד אחד אין סיכוי להרכיב ממשלה ולכן שני התרחישים האפשריים הם - ממשלה בראשות נתניהו או בחירות חוזרות.