בימים אלה נראה שכולם בחופשה, יש גם כמה מאיתנו שלא נסעו לחופש - אבל כולם מנסים לחשב כמה ימים ירדו להם מהחופשה השנתית או כמה הם חסכו. בישראל יש רק 12 ימים של חופשה שנתית, וגם זה לאחר שהוספו שני ימי חופש לכל עובד בשנים האחרונות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ומה קורה בעולם? מתברר שאנחנו הרבה מאחור: בצרפת יש 25 ימי חופשה שנתית מינימום, בגרמניה 20 ימים וגם באיטליה. ואחרי ישראל נמצאת ארצות הברית עם 0 ימי חופשה חובה - ושם כל מקום עבודה מתחרה על העובד, בין היתר באמצעות אורך החופשה השנתית.

ולא דיברנו עוד על מספר הימים של חופשות החגים שבהן לא מורידים תשלום: בראש נמצאת ספרד עם 14 ימים, שוודיה עם 11 ימים, אצלנו 9 ימים, גם בגרמניה 9, ובבריטניה 8 ימים. מי שיש לו ילדים יודע שהמצוקה האמיתית היא הפער בין החופשה של הילדים לזו של ההורים - השיאנית היא ליטא עם 71 ימים "חסרים", שבהם ההורים צריכים למצוא פתרון לילדים, ואחריה ישראל עם 68 ימים.

בהמשך הרשימה נמצאות צרפת עם 48 ימים "חסרים", אוסטרליה עם 37 ימים ודנמרק עם 30 בלבד. אצלנו זה השתנה השנה לטובה אחרי הקמפיין של כתבתנו יעל אודם ובמשך עשרה ימים מפעילים כאן את בתי הספר של החגים ולחלק מההורים כעת יש פחות מ-68 ימים "חסרים".

ישנם מקומות בישראל שנותים מעבר למינימום ימי החופשה: מקומות העבודה מבינים היום שחופשה טובה גם כדי למשוך עובדים טובים יותר וגם כדי לאפשר לעובדים לאגור כוחות עד החג הבא.