כשבוושינגטון מדברים על שלום, בירושלים מדברים על משבר קואליציוני: למרות ההצהרה ששחרר מוקדם יותר היום (ה') יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט, בה איים כי יעזוב את הממשלה אם יתקיים משא ומתן על גבולות 67' - רוב שרי הימין נותרים רגועים וחשדנים כהרגלם בכל הנוגע לתהליכים המדיניים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הבעיה העיקרית של ראש הממשלה בנימין נתניהו היא לא עתיד הקואליציה, אלא תמיכת הליכוד בו - אם נתניהו הולך למשא ומתן לא רק שאין לו קואליציה, בעיקר אין לו גם מפלגה. יתרה מכך, אם הוא אכן יסכים גם לוויתורים בנוסף למשא ומתן בקווי 67', מרבית נציגי הליכוד יחזרו בהם מהתמיכה בו.

מוקדם יותר, על רקע הדיווחים על התקדמות לעבר משא ומתן, הודיע שר הכלכלה ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט כי המפלגה בראשותו "לא תהיה שותפה בממשלה שמסכימה לשאת ולתת על בסיס קווי 67' - אפילו שנייה אחת". לדבריו, ירושלים אינה עומדת, ולעולם לא תעמוד, למשא ומתן.

מנגד, הזהירה היום יו"ר האופוזיציה ח"כ שלי יחימוביץ' מפני המשך הקיפאון מדיני, וקראה לראש הממשלה נתניהו לפתוח מיד במשא ומתן כשהיא מבטיחה לו גיבוי. "ניתן לך רשת ביטחון חזקה אם תיתקל בקשיים פוליטיים", ציינה יו"ר האופוזיציה.

במכתב ששלחה יחימוביץ' לראש הממשלה ציינה: "השבוע קיבלנו תזכורת מכאיבה בדבר הסכנות הגלומות בקיפאון מדיני. מה שהיה עד כה תחזיות של נביאי זעם, לובש צורה של סנקציות העלולות להוביל לא רק לנזקים כלכליים קשים אלא גם לבידוד מדיני. בידוד כזה מסכן אותנו ביטחונית, כלכלית ואסטרטגית".