עלה התאנה של אובמה? קולין פאוול  (צילום: רויטרס)
קולין פאוול. הרפובליקני שיתמוך באובמה (רויטרס) | צילום: רויטרס

ביום שישי, ה-24 באוקטובר, יצוינו 79 שנים לנפילה ההיסטורית של הבורסה ב-1929. חיפשתי סימנים לקטסטרופה, ריח של היסטוריה. ברכבת ממנהטן צפונה, הכרתי את מ' מפלורידה, שסיפר על בתים בפלורידה שנחלקים לשני סוגים. אלה עם שלט למכירה, מול אלו עם הדשא שמגיע לך עד האף - בתים שננטשו מזמן כי המשכנתא יקרה יותר מערך הבית.

באותו זמן, בקומה ה-47 בוול סטריט, יושבים להם כלכלנים וברוקרים למיניהם עם הקפה של הבוקר , בישיבות הם דוממים וממשיכים ושותקים עד הצהריים. אילמים, טרוטי שינה ואובדי עצות. אף אחד לא מעז לנבא.

הכלכליסט:

ובימי מצוקה כלכלית זו, גייס המועמד הדמוקרטי בחודש ספטמבר לבדו רק 153 מיליון דולר. בחודשיים האחרונים הוא - המועמד הדמוקרטי גייס כמו כל הקמפיין של יריבו הרפובליקאי והקמפיין של הילארי קלינטון - יחד.

העולם והכלכלה השתנו לא מעט, מאז יום חמישי השחור, היום אנשים כבר לא קופצים מהגג, אך האם מימדי האסון יהיו היסטוריים כמו נפילת הבורסה לפני כמעט 80 שנה? בבחירות ב-1929 כמה חודשים קודם לכן, ניצח מועמד רפובליקני - אחרי שמונה שנים של נשיא רפובליקני.

האינדיבידואליסט

השבוע סופסוף הצליח הסנאטור מאריזונה להבדיל עצמו מבוש. במדינות בהן בוש ניצח בפער גדול, ג'ון מתקשה לסחוף. הזמן, הכסף שלו והמשבר הלכלכי לא פועלים לטובתו.

האופורטוניסט

קולין פאוול ובן ברננקי הודיעו השבוע על תמיכתם בברק - אולי הם יקבלו מקום בנבחרת הכוכבים.

הסטייליסט

150 אלף דולר עלתה המלתחה של פיילין. מוכרחים להודות, מישהו שם לפחות עשה או עשתה עבודה טובה...

הפסימיסט

הבחירות אגב, כבר התחילו. הן רק מסתיימות בעוד פחות משבועיים. או לפחות כך מקווים. עבור רבים הבחירות גם מעוררות את טראומת "מכונות ההצבעה המקולקלות". בפלורידה כבר התגלו השבוע מספר מכונות כאלו. הם הוחלפו מיד ונשלחו לבדיקה.

שבוע קודם לכן, קטע מפרק של "הסימפסונס" דלף לרשת. זהו הפרק שישודר לפני הבחירות. ומשקף את החרדה של מיליוני אמריקאים שעדיין המומים מ"גניבת הבחירות" ותקלות בלתי צפויות בדרך.

ולארי דייויד (החצי הכותב של סיינפלד) מעדיף לחכות לתוצאות ביופסיה מאשר ל-4 בנובמבר, וחושב שמוטב להתעורר למדינה דמוקרטית וגזענית מאשר לא דמוקרטית ולא גזענית.

הביטחוניסט

חוץ מלכסוס ציפורניים, האמריקאים בימי הספירה לאחור סוקרים את עצמם לדעת. בזמן ש-3 מכל 4 אמריקנים דואגים וחוששים מהכיוון אליו צועדת המדינה שלהם, מבחינה כלכלית - חברתית. וכן, למרות שנשכחה קצת לאחרונה, גם עיראק ברשימה.