עוגת השבוע ביקורת ספר - הוצאת לאשה (צילום: הוצאת לאשה)
עוגת השבוע של "לאישה" | צילום: הוצאת לאשה

יש אנשים שרופא טוב נבחן אצלם בכמות חוברות "לאשה" שמונחות בחדר ההמתנה. וגם כאן יש חוקים... בשבוע הראשון החוברת עדיין שלמה ונקייה, בשבוע השני התשבצים נפתרים, בשבוע השלישי גוזרים את הדף עם המתכון המפתה אבל רק אם בצד השני של הדף יש פרסומת, בשבוע הרביעי נפרצים כל הגבולות - שאר המתכונים נלקחים, ידיעות רכילותיות מקבלות הערות אישיות והפרצוף היפה של הדוגמנית בשער עובר שיפוץ מסיבי של השחרת שיניים והוספת שיער פנים ופלולות...

אצל שולה השכנה טעמתי את עוגת הגזר הכי טובה שאכלתי אי פעם. "אני יכולה לקבל את המתכון" שאלתי, "בטח!" ענתה שולה השכנה ומיד הורידה מהכוננית ארגז גדול מתפקע מגזירי עיתון. "ינואר 97..." היא ניסתה להיזכר בקול רם, "כשרמי סיים את הטירונות, בדיוק הייתי בטיפול שיניים נורא ארוך וכל שבוע הייתי אצל ד"ר שמילוב, את זוכרת אותו? זה שפעם גר בדירה של הזוג הצעיר מקומה א'. איזה רופא נחמד היה. תמיד החזיק שני עותקים של 'לאשה' אחד לקרוא ואחד כדי שנוכל לגזור את המתכונים" והיא שלפה דף מקומט, קצת קרוע וקצת מוכתם. המתכון של עוגת הגזר האלילית...

60 שנה מתפרסם המדור "עוגת השבוע" בשבועון. אלפי מתכונים לעוגות של אופים מדופלמים מאפשרים גם למי שלא אשף במטבח להוציא מתנורם עוגה מושקעת. השבועון אמנם עושה דרכה לפח אחרי שמסיימים לקרוא בה, אך המתכונים לעולם יישמרו בקופסאות או בקלסרים או אם הם מפתים במיוחד יוצמדו במגנט לדלת המקרר.

והנה בשורה: אין עוד לזכור איפה שמרתם את המתכון - ספר חדש שמאגד עשרות מתכונים נבחרים של "עוגת השבוע" ראה אור החודש. הספר מחולק לפרקים לפי דרגות הקושי בהכנת העוגות, הצילומים מרהיבים, הוראות ההכנה ברורות, ואפילו מצוינים זמן ההכנה וטיפים לשמירת הטריות. הספר מיועד גם למי שעושה את צעדיו הראשונים בעולם האפייה וגם לאופים מנוסים יותר.

הנה מתכון אחד בקשיש:

עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס
2 תבניות באורך 25 ס"מ וברוחב 8 ס"מ
מתכון של דנה שטיינוול

1 כוס (200 מ"ל) שמן צמחי (רצוי קנולה)
1/2 1 כוסות סוכר + 3 כפות סוכר (330 גרם סה"כ)
2/3 1 כוסות (235 גרם) קמח
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
2 ביצים גדולות
4 תפוחים מזן גרני סמית',
קלופים ומגוררים גס
100 גרם שוקולד צ'יפס

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבניות.
2. שמים בקערת המערבל את השמן והסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים פנימה גם את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבלים כדקה. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים עוד 4 דקות. מוסיפים את התפוחים והשוקולד צ'יפס ומערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבניות. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בלב העוגה יוצא יבש.
מצננים ומגישים.

זמן הכנה: שעה וחצי
דרגת קושי: קל
איך שומרים: בכלי אטום בטמפרטורת החדר, יומיים

הערות ותגובות ניתן לשלוח ל- sigalr@news2.co.il