להחלטת האיחוד האירופי היום (ב') לכלול את חיזבאללה ברשימת ארגוני הטרור יש משמעות הצהרתית חשובה. ישראל מצפה למהלך הזה הרבה זמן והשקיעה בו הרבה מאמצים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הצד המקצועי והצד הפוליטי של משרד החוץ פעל רבות בנושא. בתקופתו של ליברמן במשרד החוץ, היו אנשים שמחו על הדרך שבה הוא פעל למען המטרה הזאת. אבל למרות הויכוחים והתלונות, התוצאה הושגה בסופו של דבר - ובטוח שבירושלים מברכים על זה.

זו הערכה שקולה להגדיר את החלטת האיחוד כפיצוי לישראל לאחר שהודיעו כי יחרימו את ההתנחלויות ביהודה ושומרון. סדר היום של הדיונים נקבע לפני ימים ארוכים, אבל ניתן לומר בוודאות שבקרב אנשי משרד החוץ היו כאלו שאמרו שזה היה התזמון להעביר את ההחלטה הקשורה לחיזבאללה דווקא בזירה האירופית

נסראללה (ארכיון) (צילום: רויטרס)
ההפרדה בין הארגון לגוף הפוליטי תהפוך לחס | צילום: רויטרס

חיזבאללה לא יקרוס אבל יתקשה להוציא פיגועים

זה סוג של "גזר" אחרי ה"מקל" של החרם, כדי להשקיט את היחסים. אם ההחלטה בדבר חיזבאללה הייתה נופלת, זה היה מתקבל רע מאוד. חיזבאללה לא יקרוס עכשיו, אחרי שהוגדר כארגון טרור, ואנשי הארגון גם לא ייכנסו לכלא. אך יהיה להם יותר קשה לפעול ולהוציא לפועל פיגועים, להעביר כספים ולהפעיל אנשים.

ברגע שההחלטה תיכנס לתוקף, ההפרדה בין חיזבאללה - ארגון הטרור, לבין הגוף הפוליטי אשר משמש לו כמסווה להלבנת פעילותו כבר לא תתקיים. חיזבאללה יוכר כארגון יחיד שהזרוע ששימשה לו עד כה לכיסוי על פעולותיו הרצחניות - נגדעה.