N12
פרסומת

למה המזון בישראל יקר מבאירופה?

גבינה שבהולנד עולה 18 שקלים תעלה בישראל כ-60 שקלים. נחמיה שטרסלר על המכסים הגבוהים שיש בארץ כדי לשמור על הייצור המקומי – וההשפעה על הצרכן הישראלי. למה לא מפליא שיותר יקר כאן?

נחמיה שטרסלר
חדשות
פורסם:
נחמיה שטרסלר
צילום: חדשות 2
הקישור הועתק
נחמיה שטרסלר
נחמיה שטרסלר | צילום: חדשות 2

מכון המחקר של הכנסת בדק כמה עולים מוצרי המזון של ישראל לעומת המערב ואירופה - ואנחנו משלמים 25% יותר.

יש הרבה סיבות לכך והמרכזית שבהן: המכסים הגבוהים שמגנים על הייצור המקומי. מדובר על מכסים של 120-170%. התחום הזה סובל מריכוזיות גבוהה. עוד סיבות למחירים הגבוהים: מסים גבוהים, חוסר יעילות וכשרות.

כך המחיר מאמיר
כך המחיר מאמיר | צילום: חדשות 2
60 שקל לגבינה
60 שקל לגבינה | צילום: חדשות 2

כך למשל - ייבוא גבינה. המחיר בהולנד של הגבינה הוא 18 שקלים, על זה יש לנו כשרות, מכס, יש לנו את הרווח של היבואן, את הרווח של רשת השיווק והמע"מ ואנו מגיעים ל-60 שקלים (!). כך למעשה היצרן המקומי יכול גם הוא להעלות את המחירים.

המכסים האלה הם לא רק על מוצרי חלב אלא גם על בשר, דגים, עוף, פירות וירקות, שמן זית ועוד. 120% מכס? אין פלא שאנו יותר יקרים מאירופה.