איימי ווינהאוס. ארכיון (צילום: AP)
איימי ווינהאוס. כולנו אשמים | צילום: AP

מי הרג את איימי ווינהאוס?

לא אנחנו, אומרים במשפחה, כי ניסינו לכל אורך הדרך לעזור, לתמוך ולחפש רפואה למחלתה.

לא אני, אומר האמרגן, כי ניסיתי לעודד אותה להופיע כמה שיותר, להקליט ולשיר, דאגתי לפרסום ראוי ולמימוש היכולות שלה על מנת להגיע לפסגת הבידור.

לא אנחנו, אומר הקהל, כי רכשנו את הדיסקים, הגענו להופעות ואספנו כל פריט שפורסם בעיתונות.

לא אנחנו, אומרים המטפלים, כי ניסינו לטפל בה ולעזור עם האמצעים שעמדו לרשותנו.

לא אנחנו, אומרים העיתונאים, כי דאגנו לכל אורך הדרך לחשוף אותה לציבור, דאגנו שהציבור יהיה מעודכן אפילו בפרטים הקטנים ביותר בחייה האישיים.

לא אנחנו, אומרים המורים, כי דאגנו לחנך אותה כמיטב המסורת של החינוך האנגלי.

אז מי הרג את איימי ווינהאוס?

הרוצח השקט, מסתובב באפלה ברחבי העולם ולוקח איתו מדי יום אלפי קורבנות, מפורסמים יותר או פחות, זה כבר לא משנה.

הרוצח השקט, היא הבורות בקרב אלו שאמורים היו להביא לחולה את הרפואה. הבורות ניזונה מדעות קדומות ושיפוטיות, בפני אלו שטעו ועקב טעותם סך הכל פיתחו מחלה רפואית הממוקמת בתאי המוח.

אינני חושב שאיימי התכוונה או קיבלה אי פעם החלטה להתמכר. אני מניח, שכמו רוב המכורים האחרים, היא העיזה והתנסתה בסם על מנת להרגיש את החוויות הקשורות לזה. בעצם, מהרגע שהיא פיתחה תלות לאותם חומרים, הממסד הרפואי כשל בכשל מהותי, מדעי ומערכתי מלספק לה טיפול רפואי ראוי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק   

כותב הטור, ד"ר אנדרה וייסמן (צילום: וייסמן קליניק)
כותב הטור, ד"ר אנדרה וייסמן | צילום: וייסמן קליניק

למרות שהתמכרות לסמים קשים הינה מחלה רפואית, כל הטיפולים הזמינים לאותם חולים הינם טיפולים אלטרנטיביים שנוצרו על מנת למלא את החלל העצום שהותירה מאחוריה הרפואה המודרנית, אם תרצו הרפואה הקונבנציונלית.

איימי לא רצתה להיפרד מאיתנו בשלב כל כך מוקדם, אך כבר לפני שנים רבות היא מצאה את עצמה לבדה במערכה, במאבק היומיומי מול המחלה שהשתלטה על חייה.

איימי נאלצה להמציא את עצמה מחדש, בהכנעה מובנת מול המציאות שכביכול למחלתה אין מרפא, אין (בלשון המעטה), רפואה. היא כתבה לעצמה תסריט ואיתו הלכה עד הסוף, סוף של ממש!!!

ההתמכרות להרואין גורמת לריבוי קולטנים במוח. ריבוי הקולטנים יוצר צורך מתמיד בהגדלת המינונים וגם בתדירות שימוש בתרופה, סליחה, בסם. רפואה מתקדמת מאפשרת לנו להוציא את הנרקוטיקה מהקולטנים באופן מהיר ובטוח של שעות ספורות. בהליך אנושי, כאשר החולה עובר את שלב הגמילה בהרדמה. יתרה מזאת, הרפואה המתקדמת מאפשרת לנו גם לחסום את הקולטנים המיותרים ובכך להסיר מהחולה את תחושת הכמיהה - הרעב - המתמדת לסם.

טיפול בסיסי זה, איימי לא קיבלה. מעולם לא נדע מה הפסידה איימי ומה אנו הפסדנו.

עבור כל המשפחות של אותם חולים, טרגדיה זו מתרחשת יום יום, בכל רחבי הארץ ובעולם. בשביל אותן משפחות, הבן הוא הכוכב האישי שלהם. עליהם לא יכתבו בעת מותם כתבות, אפילו לא שורה אחת. בעצם, אתמול איימי הצטרפה לא רק לג'ימי הנדריקס, ג'ניס ג'ופלין, ג'רי גרסייה והרבה אחרים, אלא הצטרפה לקהילה עצומה שננטשה על ידי הממסד הרפואי. אז מי הרג את איימי ויינהאוס?

הכותב הינו מנהל יחידת ANR לגמילה מתקדמת בבית חולים "ברזילי" באשקלון, מומחה בגמילה מהתמכרויות ומי שעמד בקשר עם משפחת ווינהאוס בשנים האחרונות