שאול מופז עשה מהלך נכון כשכינס מסיבת עיתונאים וקרא לסלק מהמפלגה את ארבעת חברי הכנסת שאיימו בפילוג קדימה. זה היה נכון לא לאפשר לקבוצה הזאת זמן התארגות שיסייע להם לפרוש בקצב שלהם. יו"ר קדימה גילה מנהיגות כשהכריז בתקיפות כי "מי שלא רוצה להיות בקדימה, קדימה לא רוצה אותו".

מופז ניסה לשייך את ניסיון הפרישה של קבוצת מורדים לעניינים אידיאולוגיים, ביניהם חוק הגיוס ואף רמז לפעולה ישראלית באירן. אך האנשים שעוזבים את קדימה עושים זאת לא מאידיאולוגיה, אלא בשל כישלון המפלגה בסקרים. חברי הכנסת שמאיימים לפרוש מחפשים אחר אופק פוליטי שיעזור להם להיבחר גם לכנסת הבאה. ניסיונו של מופז לתת ארשת ערכית ואידיאולוגית לקבוצת הח"כים שבחרה להישאר בקדימה -חסר כל אחיזה במציאות.

פגישות ליליות בניסיון לרסק את קדימה

המהלך של חבורת המורדים מבוצע בניגוד להחלטה שהם בעצמם תמכו בה. מרבית הח"כים הפורשים הצביעו בעד המהלך של יציאת קדימה מהממשלה, אך הלכו מאחורי גבו של מופז ובישלו את מהלך החדש עם צחי הנגבי. נסיון הפילוג הזה לא מוסיף כבוד לקדימה ,אך גם לא לראש הממשלה. נתניהו נפגש בימים האחרונים בשעות לילה מאוחרת עם חברי כנסת מורדים - רק כדי להשיג את התרסקותה של המפלגה אשר לפני מספר ימים ישבה איתו באותה קואליציה.

הצטרפו לדף הפייסבוק של רינה מצליח

מאחורי המהלך של נתניהו, אשר נחלש בסקרים לאחר מאבקו במסקנות פלסנר, עומד הרצון להציג הישג ציבורי בצורת קבוצת ח"כים משמעותית שתצטרף לליכוד. ראש הממשלה לא יתאמץ כל כך רק בשביל תמיכתם של קבוצת ח"כים בחוק הגיוס של השר יעלון.

הליכה לבחירות? בעדיפות נמוכה

"צריך להיות מודאג מהחיבור עם נתניהו". לפיד, ארכיון (צילום: אייל לנדסמן)
רינה מצליח | צילום: אייל לנדסמן

נתניהו לא נמצא כרגע במצב נוח ללכת לבחירות כאשר נושא גיוס החרדים עדיין ניצב במרכז השיח הציבורי. רוב הציבור רוצה חלוקה שוויונית יותר בנטל, ובנושא זה ראש הממשלה הוא זה שלחץ על הבלמים. לכן, נתניהו יעדיף לפזר את הכנסת על רקע סוגיה בה עמדתו היא יותר פופלרית או כאשר תידרש לגיטימציה ציבורית לביצוע מהלך ביטחוני משמעותי.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק