N12
פרסומת

מאחורי הקלעים: לפיד רצה את פלוג, נתניהו התנגד עוד יותר

ימים ספורים לאחר שהבהיר שר האוצר לפיד, בריאיון לחדשות 2, כי נגיד בנק ישראל הבא יהיה בלכר, אקשטיין ומדינה – מונתה קרנית פלוג לנגידת בנק ישראל הבאה. מה קרה מאחורי הקלעים? עמית סגל על ההתנגדות של נתניהו, שהתחזקה עוד יותר בשל תמיכתו של שר האוצר בפלוג, ושינוי העמדה - אחרי שלפיד הכריז כי היא אינה במירוץ

עמית סגל
פורסם:
נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג
צילום: איל יצהר, גלובס, חדשות
הקישור הועתק
נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג
קרנית פלוג | צילום: איל יצהר, גלובס, חדשות

112 ימים ללא נגיד קבוע לבנק ישראל הסתיימו היום (א') בהכרזה על מינויה של קרנית פלוג - ממלאת מקומו של סטנלי פישר. כיצד סללה דווקא המחלוקת בין ראש הממשלה נתניהו לשר האוצר לפיד את הדרך לבחירתה?

תחילת הפרשה בהתנגדותו של ראש הממשלה נתניהו למינויה של פלוג לתפקיד נגידת בנק ישראל הבאה, וזאת לאחר שבאחד ממחקריה טענה כי לא הוא האחראי לשיפור בכלכלת ישראל.

הפרשן הפוליטי עמית סגל
עמית סגל | צילום: חדשות 2, חדשות

לעומת נתניהו, השר לפיד דווקא הביע תמיכה במועמדותה של פלוג - מה שגרם לראש הממשלה להתנגד עוד יותר, מתוך הנחה שאם יסכים למינוי, זה ייראה שנכנע ללפיד. עוד מועמד ועוד מועמד הוצעו, אבל ראש הממשלה סירב לשמוע מפלוג.

בשבוע שעבר התראיין שר האוצר לפיד לחדשות 2 והבהיר חד משמעית כי פלוג לא תמונה לנגידת בנק ישראל הבאה. לפיד לא שיקר, הוא אמר את האמת לשעתה. ואז, מרגע שלפיד הודיע שפלוג לא תהיה נגידה - נסללה הדרך למינויה. עכשיו אך אחד לא יוכל לומר שנתניהו נכנע ללפיד וכולם יעסקו במקום זאת בזגזוג של שר האוצר.