עו"ד יורם שפטל פרקליטם של המורשעים בניסיון רצח אלפ (צילום: חדשות2)
עו"ד יורם שפטל | צילום: חדשות2

התנאים המופקרים לטובה שבהם מוחזקים אסירי החמאס במדינת ישראל הם "תרומתו" של אהרון ברק, נשיא בית המשפט העליון בדימוס, למלחמה שלנו בטרור.

- ח"כ חנין מתנגד: פגיעה באסירים לא תעזור

זה היה בתקופה שעוד קיווינו שרון ארד יחזור אלינו: שר הביטחון מחליט שלא לאפשר לאנשי הצלב האדום לבקר את מוסטפא דיראני ועבד-אלכרים עובייד - שני המרצחים הקשורים בחטיפתו של רון ארד וככל הנראה גם להעברתו לידי האירנים. השניים עתרו לבג"ץ בתקווה לשנות את "רוע הגזירה".

בית המשפט העליון, באחד מפסקי הדין המחפירים שהוציא תחת ידיו, כתב מפי נשיאו, השופט ברק: אנחנו מחויבים ברגשות של חמלה והומניות גם כלפי הגרועים שבאויבינו.

כתוצאה מפסק הדין הנ"ל, וכתוצאה מכך שהיועץ המשפטי לממשלה מני מזוז הינו בעל השקפות זהות להשקפותיו של השמאל הקיצוני, נמנעת כל הרעה בתנאי המאסר של מרצחי החמאס. הוא נעמד על רגליו האחוריות כדי ש"חלילה' לא ייהרס בית של מחבל ערבי.

לאסירים יותר נוח מלשליט

לאור פסק הדין של ברק ועמדתו של מזוז ממשיכים באופן שערורייתי ביקורים של משפחות מרצחי החמאס את יקיריהם בבתי הסוהר. ועוד לא אמרנו כלום על עלות אלפי הסוהרים הנדרשים כדי לאפשר את הביקורים האלה.

העובדה שאהרון ברק, דורית בייניש ומני מזוז סבורים שמצד אחד החמאס יכול להחזיק בבור אפל את גלעד שליט תוך בידודו המוחלט (על ביקורים של אנשי הצלב האדום אין בכלל על מה לדבר), ובה בעת "לעמוד על הרגליים האחוריות" כדי להבטיח ביקורים סדירים של בני משפחות המרצחים בבתי הכלא, היא גורם מכריע לכך שעד היום גלעד שליט לא חזר מהשבי. אסירי החמאס זוכים לפעמים לתנאי מאסר נוחים מאלה שחיו בהם לפני שנתפסו.

יש לקוות שוועדת השרים שהוקמה עתה תיצור עבור מרצחי החמאס את אותם תנאי כליאה כמו שהאמריקנים יצרו למרצחי אל-קעידה בכלא גוואנטנמו. אם בית המשפט העליון יתערב כדי לבטל זאת, יש לחוקק חוק יסוד בנושא, שיימנע כל אפשרות מבג"ץ להתערב במהלך הכרחי ונדרש זה.

ועדת השרים צריכה להמליץ על תנאי כליאה חדשים ושונים בתכלית מתנאי הכליאה הנוכחיים, ומשם זו תהיה הוראה לשירות בתי הסוהר.