N12
פרסומת

מחאת הדיור תעלה לנתניהו ביוקר

נתניהו צריך לחשוש ממחאת האוהלים שמתפשטת ברחבי המדינה ומייצגת מצוקה אמיתית של עם שלא פוחד לצאת לרחובות. ראש הממשלה צריך להקים ועדה מוגבלת בזמן שתשב מול המצלמות ותחשוב על פתרונות למצוקת הדיור ביחד עם יושבי האוהלים. עד שנתניהו לא יעשה מהלך הוא ישלם מחיר פוליטי יקר - והוא יודע את זה. אודי סגל בטור אישי

פורסם:
הקישור הועתק

ראש המוסד מאיר דגן דיבר לפני יומיים בדיור מוגן לקשישים על כך שמה שמוביל את "אביב העמים" הערבי וגורם לאנשים לצאת לרחובות הם שלושה דברים: היעדר פחד מהשלטון, תחושת מרמור של שכבות רבות באוכלוסיה ותחושה של הציבור שהתקשורת יכולה להשפיע.

זה בדיוק מה שקורה עם מחאת הדיור של האוהלים במדינת ישראל, ובגלל זה נתניהו צריך לחשוש. יש למצב הזה פתרון וראש הממשלה פשוט צריך להסתכל אצל השכנים ולראות אותו. אם ראש הממשלה יחליט להקים ועדה מוגבלת בזמן שתשב מול המצלמה, למשל בערוץ הכנסת, ויזמין את יושבי האוהלים לקחת חלק בדיון גם על הפתרון, הוא יכול להעביר את המסר בצורה טובה שהוא אכן עושה מהלך כדי לפתור את הבעיה.

כל עוד נתניהו לא עושה את זה, כל הדיבורים על חקיקה לא יעזרו. זו מצוקה אמיתית מהשטח שתעלה לו במחיר פוליטי יקר, והוא יודע את זה.