היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז (צילום: חדשות 2)
מני מזוז. ארכיון | צילום: חדשות 2

בשמונה מילים: פסח 2009 - מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות?

החכם של השבוע

בדיוק בחג שבו מזכיר עם ישראל כיצד נטש את פרעה מלך מצרים, מככב השנה שליט מצרי אחר בגרסה המודרנית של שפוך חמתך על הגויים. ישראל, שגם אם רוצה, אינה יכולה לשכוח את אשר עשה לה עמלק, מתמודדת בכל דור עם אויביה. בימים אלה נמצאים קנאי האיסלם בראש רשימת האויבים שלנו והנה, הפלא ופלא, דווקא מובארק המצרי, "יורשו של פרעה", עומד לצדנו ביד חזקה ובזרוע נטויה.

הנשיא המצרי שעלה לשלטון לאחר שקודמו בתפקיד נרצח ע"י קנאים אסלמיים, יודע שהם מהווים מקור לא קטן לצרות בארצו, באזור ובעולם כולו. מובארק לא היסס והורה על מעצרם של פעילי חזבאללה בסיני, גם במחיר של התכתשות עם נסראללה. "מצרים אינה מגרש בו אחרים יכולים לשחק", אמר גורם מצרי שהוכיח שהרבה דברים השתנו מאז יציאת מצרים.

מובראק בימיו האחרונים כנשיא (צילום: רויטרס)
חוסני מובארק. ארכיון | צילום: רויטרס

הרשע של השבוע

מני מזוז, היועץ המשפטי לממשלה, שעושה בדרך כלל עבודת קודש במלחמה בשחיתות, הפתיע השבוע כשהתנגד לדחיית השימוע של ראש הממשלה לשעבר. אולמרט שדחק את עניניו הרפואיים עד לסיום כהונתו ביקש לצאת בקרוב לטיפולים רפואיים בחו"ל בשל סרטן הערמונית בו לקה. "עם כל ההבנה למצבו הרפואי של מר אולמרט, ואנו מאחלים לו כמובן רפואה שלמה ובריאות טובה, אין כל הצדקה לבקשה לדחייה נוספת, לפרק זמן לא ברור של חודשים ארוכים בטענה כי לא הספיק לדון בחומר", אמר השבוע מזוז כשדחה. את בקשתו של אולמרט.

גם אם השתמש אולמרט בנסיעה לחו"ל כתירוץ לדחייה של חודשים בשימוע, מוטב היה אילו היה מזוז מתחשב, אפילו למראית עין בבקשה. התיק המשפטי של אולמרט היה מונח זמן רב על שולחנו של מזוז, ולכן חודש לכאן או לכאן בטיפול בהליכים לא יעשו את ההבדל המשפטי. את ההבדל המוסרי, ציבורי ואנושי - דווקא כן.

במלחמתו, בה הפסיד גם בבג"ץ, נטע מזוז את הרושם כי כפי שאולמרט טוען כל הזמן, מדובר ברדיפה אישית. ובמצב הזה, המחלה של אולמרט (שיהיה בריא) קלה לאין ערוך ממחלתה של מערכת המשפט.

התם של השבוע

הזקנה ששכבה במזדרון של בית החולים בנהריה בתקופת כהונתו של אהוד ברק כראש ממשלה - נשכחה לחלוטין. איש לא יודע את שמה, איש לא התעניין במצבה ואף אחד גם לא יודע מה קורה איתה היום. בתקווה שהיא חיה ונושמת, נאחל לה אריכות ימים, בעיקר, כיוון שקשה לדעת איך תרגיש אם תזדקק חלילה שוב לטיפול רפואי.

בממשלה שידעה לייצר מיניסטריונים מוזרים כמו למשל: המשרד לשיפור הקשר עם האזרח, משרד התפוצות וההסברה, ושרים שאחראים לנושאי מודיעין, פיתוח אזורי ואיומים אסטרטגיים, לא רצה אף אחד להיות אחראי על הזקנה מהמסדרון. בושה. איך לא נמצא צדיק אחד בסדום הפוליטית שלנו שיסכים לקבל על עצמו את תפקיד שר הבריאות. ואם אין כזה פוליטיקאי, לפחות שיוותרו על המשרדים האחרים ואת מיליוני השקלים שהם עולים יוסיפו לסל הבריאות.

לא ידע לשאול השבוע

השבוע רעדה האדמה באיטליה ואלמלא נעדר ישראלי שנקבר למוות תחת הריסותיה, ספק אם האסון הזה היה זוכה לתשומת לב כה רבה בתקשורת הישראלית. אין זה סוד כי מדינת ישראל אינה ערוכה כראוי לטיפול ברעידות אדמה. נביאי זעם (גאולוגים, הנדסאי בניין, רשויות מקומיות) כבר התריעו פעמים רבות. אך איש אינו שואל את השאלה: למה לעזאזל לא עושים שום דבר בעניין שעולה על סדר היום הציבורי רק כשקורה אסון, אבל כעבר זמן קצר נשכח.

רעידת אדמה באיטליה, ארכיון (צילום: רויטרס)
רעידת האדמה באיטליה, השבוע | צילום: רויטרס

 

כי ככה זה אצלנו, גם בנושא המים למשל, מדברים, מדברים, טוחנים מים, ולמרות שאנחנו על פי שוקת שבורה, אף אחד לא באמת עושה משהו כדי לפתור את הבעיה (קמפיין עם בר רפאלי לא יוסיף מים לכנרת). כאלה אנחנו, לא עושים היום מה שאפשר לדחות למחר. לפעמים צריך לשאול שאלות לפני שקמה ועדת חקירה , ולתת את התשובות לפני שקורה אסון. 

מורן כץ היא עורכת בדסק חדשות 2 באינטרנט