מסע במסדרונות ההסטוריה של  וושינגטון (צילום: AP)
חושבים על שינוי במדיניות ההגירה | צילום: AP

מתקפת הטרור בקו הסיום של מרתון בבוסטו,  שגרמה למותם של חפים מפשע עשויה להשפיע על מיליוני בני אדם מסביב העולם שמקווים להפוך ביום מהימים את אמריקה - לביתם. "אני קורא לבחינה מחודשת של חוקי ההגירה ומדיניות הממשל כדי להבטיח את הביטחון הלאומי" אמר השבוע הסנטור הרפובליקני ריצ'ארד גרסלי.

בשני בתי הקונגרס קמו השבוע קבוצות מחוקקים שבודקות האם המצב נגרם בשל שינויים בחוקי ההגירה לארצות הברית. הביטחון הוא הנושא המרכזי בדיונים האלה למרות שהזרימה הבלתי פוסקת של זרים לאמריקה גם יוצרת שוק עבודה לא חוקי. בשנה שעבר סילקו הרשויות יותר מ400 אלף בני אדם.

עכשיו, שני המהגרים המפורסמים שמופיעים על כל עמודי השער של כל עיתון במדינה יהפכו את היוזמות להקשחת חוקי ההגירה לפופולריים בהרבה ובהחלט יחריבו את הסיכוים להעביר שינויים לטובת המהגרים. דז'וחר צרנייב בן ה-19 ואחיו טמרלן שמת בגיל 26 מואשמים במתקפת הטרור של 15 באפריל, מתקפת טרור שגרמה למותם של שלושה אנשים, פצעה עוד 260 וגרמה למותו של שוטר בMIT (המכון של מסצ'וסטס לטכנולוגיה).

שניהם צ'צנים שהגיעו לארצות הברית אחרי שהממשל הכיר בהוריהם כפליטים. טמרלן שהיה תושב חוקי, אך לא קיבל מעמד של אזרח, הוא חוסל בעימות עם השוטרים.

הפצע המדמם

"זה היה הוא". ג'וחר צ'רנייב (צילום: חדשות 2)
צ'רנייב בנם של פליטים בארה"ב | צילום: חדשות 2

דז'וחאר, שכרגע מאושפז בבית החולים, הפך לאזרח ב-11 בספטמבר 2012, ביום השנה ה-11 לאירועי הטרור באמריקה שבעיני אמריקנים רבים היה ליום של התפקחות בנושא הטרור.

רפובליקנים רבים קוראים לחקור איך בדיוק השניים התקבלו בזרועות פתוחות לארצות הברית. הם רוצים שבדיקה כזו תיערך לפני כל דיון על שינויים בחוקי ההגירה שהנשיא ביקש להעביר. בדיון סוער בסנאט השבוע הזהירו חברים דמוקרטים נגד השימוש בתיק של האחים כתירוץ לעוד עיכוב בתהליך החקיקה בנושא ההגירה, תהליך שגם כך נגרר כבר שנים. "איש לא צריך להיות כל כך אכזרי ולהשתמש במעשים של הצעירים האלה בשבוע שעבר כדי לקטוע את החלום של מיליוני אנשים עמלים" - הבהיר הסנאטור הדמוקרטי פטריק להי.

ג'ונתן מן (צילום: AP)
ג'ונתן מן, פרשן פוליטי CNN | צילום: AP

המתקפה בבוסטון היא לא הגורם היחיד שמשנה את חוקי המשחק בנושא ההגירה. כבר יותר מ-25 שנים נערכים דיונים בנוגע למידת הפתיחות של גבולות ארה"ב, אבל המערכת הפוליטית האמריקנית לא מוצאת פתרון. ועכשיו, אחרי הפצע שנפער בבוסטון - זה צפוי להיות קשה עוד יותר.