41 אזרחים זרים מוחזקים גם בשעות אלה כבני ערובה בידיהם של שוביהם, אנשי אל קאעידה, בשדה גז באלג'יריה - אירוע שמערב שורה של מדינות מערביות. איך זה יסתיים, קשה לצפות - הד"ר אלי כרמון, חוקר בכיר במכון למדיניות נגד טרור במרכז הבינתחומי הרצליה מעריך כי אם צבא אלג'יריה יבצע פעולת השתלטות - השלטון במדינה ייפגע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"האירוע אמנם חריג במימדים שלו", אמר ד"ר כרמון בריאיון לחדשות 2 באינטרנט, "אבל הארגון שביצע את החטיפה הזאת פועל כבר שנים רבות באזור, ובעיקר נגד ממשלת אלג'יריה".

אין תמונה
הד"ר אלי כרמון

כרמון מעריך שהחוטפים מבקשים "לתפוס טרמפ" על המלחמה שמתנהלת בצפון מאלי, שם מבצעת צרפת פעולה צבאית נגד ארגוני טרור איסלמים. "אני מאמין שהפלג האחראי על החטיפה רק רצה לחטוף בני ערובה לשם מיקוח עם ממשלת אלג'יריה", אמר ד"ר כרמון.

את הסיכויים להשלמת המו"מ לשחרור החטופים מתקשה ד"ר כרמון להעריך, בעיקר בגלל הגישות השונות של המדינות המעורבות באירוע. "מצד אחד האמריקנים לא מוכנים לקיים משא ומתן עם חוטפים וטרוריסטים בשום מצב, ומצד אחר הנורווגים והיפנים כבר הצהירו שהעיקר מבחינתם הוא להחזיר את האזרחים שלהם הביתה בשלום", הסביר.

"השאלה המרכזית כעת", סיכם ד"ר כרמון, "היא מה יהיה האינטרס המדיני של ממשלת אלג'יריה. אם שירותי הביטחון שלה יצליחו לשחרר את החטופים במבצע צבאי, יהיו לכך השלכות על יציבות המשטר במדינה".