אם היינו בריטניה, הבוקר היינו כולנו מתעסקים רק בזה. מכתבים היו נשלחים, מסיבות עיתנואים מכונסות, אבל אנחנו בישראל.

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של עמית סגל

לפני שלושה חודשים נציג הממשלה נשלח על ידי הממונים עליו, שלא בידיעתו, לשקר במצח נחושה לחברי הפרלמנט. הוא נשאל האם לממשלת ישראל יש כוונה לשחרר מחבלים כמחווה מדינית, והשיב בשם ראש הממשלה בשלילה.

אם היינו בריטניה, הבוקר יו"ר הפרלמנט היה דורש מראש הממשלה להתייצב ולספק הסברים, משרדי הביטחון וראש הממשלה היו מורחקים מהכנסת עד למתן התנצלות והסברים רשמיים, כי כשמשקרים לריבון - משקרים לנו. שקר לפרלמנט הוא דבר חמור מאוד במשטר שמכבד את עצמו.

אדלשטיין ונתניהו, ארכיון (צילום: רויטרס)
אדלשטיין היה קורא לנתניהו | צילום: רויטרס

אבל אנחנו לא בריטניה. בזמן שהממשלה מקדמת רפורמות משילות בכנסת, אולי כדאי שהכנסת תבקש בתמורה מהממשלה בקשה אחת פשוטה - להגיד אמת.

סגן השר אקוניס משמש כאחראי על הקשר בין הממשלה לכנסת. בקשר הזה הגיע הזמן לשיחת ״יחסינו לאן״. אקוניס, בהגינותו, פרסם הודעת התנצלות על המידע הכוזב שנמסר לו. מישהו, כנראה בסביבתו של יושב ראש המועצה לביטחון לאומי יעקב עמידרור, מסר לו מידע שאינו אמת.

הפרשן הפוליטי עמית סגל (צילום: חדשות 2)
עמית סגל | צילום: חדשות 2

מקרה שהיה כך היה: ב-24 באפריל השנה, הגישה ח"כ אורית סטרוק הצעה לסדר יום בעקבות הפרסומים בתקשורת על שחרור מחבלים כמחווה מדינית, ומה מידת המעורבות והלחץ שמפעילים האמריקנים בעניין.

סגן השר אקוניס עלה אז לדוכן ואמר דברים נחרצים מאוד, שהיום מוציאים אותו באור מביך מאוד. אקוניס אמר אז בין השאר כי "אין החלטה ישראלית על שחרור מחבלים, אני גם מעריך ומקווה, שלא יהיה לחץ בעניין הזה, משום שלחץ כזה לא יעזור - מדיניות הממשלה איננה לשחרר מחבלים, לא תהיה לשחרר מחבלים, לא במסגרת מחווה כזאת ולא במסגרת מחווה אחרת".