אהרן ברנע  (תמונת AVI: ארכיון חדשות ערוץ 2)
אהרון ברנע | תמונת AVI: ארכיון חדשות ערוץ 2

אין מומחה, פרשן, שדר או עיתונאי ותיק שלא יאמר לך שמערכת הבחירות הזאת בארה"ב היא המרתקת ביותר מאז ומעולם. זה התחיל במאבק מרתק בין שתי דמויות שאף פעם לא הגיעו לשלב הזה בהתמודדות לנשיאות בארץ הגדולה הזאת.

מלכתחילה היה ברור שהמפלגה הדמוקרטית הולכת לעשות היסטוריה: בפעם הראשונה בהיסטוריה המועמד שלה יהיה או אישה, או מועמד שחור. ברק אובמה הצליח להביס את האישה הראשונה שניסתה להגיע לבית הלבן (ולא עוד בתור ה"גברת הראשונה") והוא מרתק מיליונים רבים של אמריקנים ועוד מיליונים ברחבי העולם.

בצד השני, במפלגה הרפובליקנית - לקו הגמר מגיע סנטור שאם ייבחר הוא יהיה האדם המבוגר ביותר שנכנס אי פעם לבית הלבן (ג'ון מקייין הוא כבר בן 72), והוא מביא איתו אישה צעירה יחסית שמעולם לא היה מישהו כל כך שנוי במחלוקת כמוה במערכת בחירות.

לתוך מערכת הבחירות המרתקת הזאת נכנס במהלך החודש האחרון גם הסיפור הכלכלי, ואנו עדים להתגלגלות עניינים מרתקת ומפחידה שמשליכה ישירות גם על מערכת הבחירות, כמובן, ואשר עלולה להביא את המעצמה הכלכלית הגדולה בעולם אל עברי פי פחת.

כאשר אתה נמצא בארה"ב הברית בכל התקופה המרתקת הזאת - עוקב מקרוב אחרי כל התפתחות, אחרי כל עצרת בחירות, אחרי כל התבטאות, כל עימות טלוויזיוני, כל משדר מיוחד, נפגש עם עמיתים ופוליטיקאים, מסתופף במחיצת הפעילים בועידת המפלגה הדמוקרטית בדנוור, קולורדו, ובועידת המפלגה הרפובליקנית בסנט-פול מינסוטה, מראיין את המועמדים עצמם: את ברק אובמה בוושינגטון ואת ג'ון מקיין בניו-יורק, כאשר אתה חי פה את כל הרחש בחש הפוליטי התוסס הזה - אתה יודע שאתה נושם פה היסטוריה.

אלה ימים, אתה יודע, שלא יחזרו. אלה ימים שבהם נכתבת ההיסטוריה של אמריקה מחדש, ואתה גם עד קרוב לה ואפילו שותף לה: חלומו של כל עיתונאי בעשור הראשון של המאה ה-21.