רוני דניאל (צילום: חדשות)
"כמה מאות פלסטינים נעצרים מידי שבוע" (חדשות 2) | צילום: חדשות

איכשהו, וכמעט מבלי שנשים לב ומבלי שהתקשורת אף תטרח לציין זאת, מידי לילה, מבוצעות בין 20 ל- 30 פעולות מעצרים ברחבי הגדה. לא מדובר במבצע אותו החלו לנהל עכשיו, אלא בתהליך מתמשך וארוך של ליקוט חשודים או מעורבים בטרור כחלק מהמאבק בארגוני הטרור.

מופז, עוד כשהיה רמטכ"ל, קבע באמרה שהייתה אז פחות שנויה במחלוקת: "לחבית הזו יש תחתית", והכוונה הייתה שיהיה ניתן להגיע לכל פעילי הטרור או לפחות לרובם, ובדרך הזו, לצמצם את היקף הצלחות הטרור. התוצאה הזו הושגה. הרצון לבצע פיגועי טרור קיים עדיין בשטח, אך היכולת בעיקר של הג'יהאד והחמאס נפגעה באופן ממשי. מאמץ המעצרים הליליים בא בנוסף לשורה ארוכה של פעילויות: בין השאר שיפור תנאי המחייה בג'נין והורדה מסוימת של מחסומים וחסימות. יש בפעולה הזו משום טיפול, אבל במציאות הזו הוא כנראה הכרחי, בעיקר בשל לחץ אמריקני. לצד הזה מותר לקרוא "הגזר", האחר מתוך הפעילות ההתקפית בדמות המעצרים הללו.

מידי שבוע נעצרים כמה מאות פלסטינים שמובלים לחקירה, וזו מזינה את פעולת המעצרים הבאה. מי שלא היה מעורב משוחרר, האחרים יישארו במעצר עד למשפט. במאבק הזה נוטלות חלק כל יחידות צה"ל בפיקוד המרכז, גם מה שמוגדר יחידות מיוחדות, וגם יחידות מילואים שבאות לפרקי זמן קצרים.

פעולות המעצרים מקפלות בתוכן גם סיכונים, וכבר היו מקרים שפעולת מעצר פשוטה לכאורה, הסתיימה בהיתקלות בירי ופגיעה בחיילים של צה"ל. הטכניקה פשוטה ותכליתית: שב"כ אוסף את המידע, מספק אותו ליחידות ועל בסיסו כוחות, בדרך כלל ממונעים, נכנסים לתוך הערים הפלסטיניות, סוגרים על הבית כדי למנוע בריחה ולוכדים את המבוקש. הפעולות הללו נמשכת כבר כמה שנים ללא הפסקה, גורמי ביטחון בישראל מדברים על פגיעה ממשית בתשתיות הג'יהאד והחמאס בעיקר בשל הפעולות האלו, שגם מסלקות מהשטח פעילי טרור וגם מספקות מידע מודיעיני חיוני להמשך המלחמה בטרור.