הפיגוע בברנוער היה נקודת מפנה עבור הקהילה הגאה בארץ. הציבור, ובעיקר הפוליטיקאים, שינו את העמדות שלהם ביחס לקהילה ההומו-לסבית לאחר האירוע הקשה בתל אביב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אם משה פייגלין, מהצד הימני של המפה, מקיים חוג בית בברנוער, אם אריה דרעי אומר בראיון לידיעות אחרונות שזוגות חד מיניים לא מפריעים לו - יש שינוי. למעשה, הפוליטיקאים זיהו שבציבור יש כבר שינוי ביחס לקהילה והדבר השפיע עליהם.

ראוי לציין כי למרות הודעת המשטרה שלא מדובר בפשע שנאה, ברור שמי שישב וירה בנערים צעירים עשה את זה מתוך שנאה. אולי הוא חיפש מישהו ספציפי אך ירה בנערים צעירים. כשיתבררו הפרטים האסורים לפרסום ייתכן שלקהילה הגאה תהיה תחושה לא נעימה עם הפרסום.

חשוד במעורבות ברצח בבר נוער (צילום: חדשות 2)
חשוד במעורבות ברצח בברנוער | צילום: חדשות 2

ההתפתחות בפרשה, שהגיעה השבוע לסיומה בתום ארבע שנים, החלה לפני מספר חודשים. אז, לפי המשטרה, החלו החוקרים לבצע מעקבים והאזנות סתר אחר העצורים, שלחלקם קשר משפחתי. שלושה נעצרו בחשד למעורבות במעשה - חלקם ברצח עצמו וחלקם בסיוע.

לדברי גורמים המעורים בפרטי החקירה, מעצרם של השלושה לא תוכנן להתבצע ביום רביעי האחרון, אך אילוץ מבצעי הביא את בלשי המשטרה לפעול. לכן, נעצר גם החשוד הרביעי - דמות מרכזית בפרשה - שעל פי המשטרה חשוד כי הסתיר פרטים מהותיים, למרות שלא נכח בזירת הרצח.