מבחינה עיתונאית וגם ציבורית יש בעיה עם המכתב של גדעון סער. בסך הכול יש בעיה לפרסם מכתב שלכאורה על פניו או מזויף או לא נכון או שניהם. אבל אחרי שכבר החליט שהיועץ המשפטי לממשלה החליט לבדוק את העניין. בבדיקה או חקירה, זה דבר טוב שנבדק החשד. במשך יותר משנה גדעון סער מורשע ברשת, בריכולים, בטוויטר, בפייסבוק, בכל דרך אפשרית שהיא לא בכלי תקשורת מרכזי. אולי קצת ברמזים.

הצטרפו לדף הפייסבוק של אודי סגל

הסיפורים שמסתובבים עליו מגיעים מעבירות חמורות לכאורה ועד להתנהגות לא נאותה, שוב לכאורה. טוב שגדעון סער ייבדק, ויקבל סוף סוף, אם הוא לא עשה שום דבר שהוא לא תקין, תעודת הכשר מהגורם המשפטי הבכיר ביותר.

הרי לגדעון סער יש שאיפות גדולות, הוא רוצה להיות יו"ר הליכוד ואפילו ראש הממשלה, הרי כשהוא יגיע לשלבים האלה כל עניין הזה שהוא כרגע בגדר רכילות או שמועה מרושעת יצוף ויעלה, פתאום יצוצו תחקירים עיתונאים שיגידו" - לא אמרנו לא בדקנו, לא עשינו. טוב שהעניין ייבדק עכשיו שנדע היה או לא היה, וגם גדעון סער יקבל כשרות אם הוא אכן כשר.

מציע החוק - שר הפנים גדעון סער (צילום: AP)
שאיפות גדולות. סער | צילום: AP



יש עוד דילמה אחת שעלתה בפרשה הזאת. יש קו אחד שעובר בין פרשת הרפז לפרשיית גדעון סער, כאשר יש מסמך גם אם הוא מזויף כמו פרשיית גלנט, שהפכה לפרשיית הרפז לא חשוב כל כך הזיוף, מה נכתב מה הזיוף מה נכתב מי זייף - זה חשוב במידה מוגבלת. מה שחשוב זה מה חושף הנייר הזה. בפרשת גלנט-הרפז טוב שיצא הדבר החוצה, וחשף התנהלות לא בריאה לא תקינה מלוכלכת וגועלית. טוב שיצא הדבר לאור בדרך זו או בדרך עקלקלה אחרת.

כך גם בפרשת סער, יכול להיות שהמכתב מזויף, ואיש לא כתב אותו, אם בסופו של דבר הוא יביא או להכשרתו של מי שהוא שר החינוך הממונה על חינוך ילדינו, או לגילוי דברים שהם בעייתיים מבחינתו, טוב שהדבר נעשה גם אם המכתב עצמו היה מזויף, שקרי ולא ראוי.