ביקורת ספר העוגיות שלי  (הוצאת מודן) (צילום: הוצאת מודן)
כריכת הספר "העוגיות שלי" | צילום: הוצאת מודן

בשעה טובה יוצא עוד ספר לבני סיידא. אחרי שלמדנו להכין עופות, קציצות, מרקים וסלטים מהמטבח הצרפתי, הבלקני ואפילו הפרסי, מתוודה סיידא וחושף תשוקה מפתיעה דווקא לעוגיות.

"קופסת העוגיות שלי" הוא הספר ה-45 שמוציא סיידא ב-30 שנות פעילות מאוד מאוד פוריות. כמעט בכל בית בישראל מככב לפחות ספר אחד שלו והרבה בשלנים שאני מכירה עשו את הצעדים הראשונים שלהם במטבח בליוויו הצמוד.

המתכונים של סיידא מצטיינים בקלות הכנה ובמרכיבים פשוטים שניתן למצוא בכל סופר שכונתי. לא צריך לחפש מד טמפרטורה לסוכר, או לנסות להבין כמה זה בדיוק שתי ביצים פחות כף (?!).

עבודת מחקר של ממש

יש בספר יותר ממאה מתכונים של עוגיות. סיידא אסף אותם מביקוריו בקונדיטוריות ברחבי בעולם ובמטבחים של חבריו, הוא מעיד שלא התעצל ובדק ואפה וטעם ותיקן, עד שהגיע לתוצאה שרצה.

יש כאן כמעט כל עוגייה שתעלו על דעתכם: עוגיות חמאה, עוגיות שוקולד, עוגיות עם אגוזים, עוגיות ממולאות בכל מיני הפתעות, עוגיות מלוחות ואפילו עוגיות ללא אפייה שגם ילדים יכולים להכין.

ברוב המתכונים יש תמונות של העוגיות המוכנות, זה נחמד שאפשר לראות את התוצאה אליה אנחנו אמורים להגיע, אבל היה חסר לי קצת ה"בדרך" - לראות את השלבים עד התוצאה הסופית, אבל כאמור המתכונים כל כך קלים להכנה שזה לא ממש פוגע בהצלחת הכנת העוגיות.

גם בשביל החייל הפרטי שלכם

רוב המתכונים הם של עוגיות שניתן לארוז במיכל אטום ולשמור לזמן ארוך יחסית, כך שהן בדיוק העוגיות המתאימות לשלוח אם החייל הפרטי שלכם נלחם עכשיו בדרום. אופים את העוגיות בהרבה אהבה, מצננים היטב, אורזים כמה שיותר הרמטי בשתי שקיות (לא נפרדות, אלא אחת בתוך השנייה), מכניסים לקופסה קשיחה שהעוגיות לא יפגעו, מצרפים מכתב אוהב וציור - ויאללה, בני סיידא יוצא להילחם!