גבול ישראל-מצרים. קהיר בסתירה פנימית (צילום: רויטרס)
הבועה העזתית התפוצצה. אזור הפיגוע | צילום: רויטרס

בקהיר מתחילים כבר לחגוג את נצחונו של מועמד האחים המוסלמים מוחמד מורסי בבחירות לנשיאות, אך מאות קילומטרים משם בגבול ישראל-מצרים מקפידים להזכיר לנשיא הבא, יהיה אשר יהיה, מהו אחד האתגרים המרכזיים שיוצב בפניו - בלי שום ימי חסד.

פיגוע הירי הקטלני הבוקר באזור הגבול הוא עוד ביטוי לבועה העזתית המתפוצצת כעת בפניה של מצרים. בשולי תהליך הבחירות ההיסטורי, מתנהל בימים האחרונים ויכוח תקשורתי-פומבי וכמעט חסר תקדים בין בכירים במשרד הפנים המצרי לבכירי הזרוע הצבאית של חמאס, גדודי "עז א-דין אל-קסאם", על רקע פרסומים הולכים וגוברים לאחרונה לפיהם פעילי חמאס רבים חדרו לשטחי מצרים ועושים ככל העולה על רוחם בחצי האי סיני.

על פי חלק מהדיווחים, שמקורם מפי קצינים בכירים במנגנוני הביטחון המצריים, הזרוע הצבאית של חמאס - בין אם בתמיכת "האחים המוסלמים" ובין אם לאו - שוקדת על הקמתו של תא פעיל בגבול עם ישראל, העוסק יום וליל בפיתוח תעשיית הברחת אמצעי הלחימה דרך הגבול, ותכנון פיגועי טרור לאורך גבול ישראל-מצרים. מדי כמה ימים מבליח דיווח כזה או אחר על חשיפת מחסני אמל"ח ומעצר פלסטינים החשודים בהשתייכות לארגוני טרור.

חיילים על גבול ישראל-מצרים (צילום: רוני מרדכי, חדשות 2)
גבול ישראל-מצרים, היום | צילום: רוני מרדכי, חדשות 2

הכללים החדשים של "האביב הערבי"

דובר הזרוע הצבאית של החמאס, אבו עוביידה, הכחיש בסוף השבוע נחרצות את הדיווחים בכלי התקשורת המצרית. "הכל שקרים", אמר וטען כי חמאס מעוניין בשמירת היציבות במצרים שאחרי המהפכה. אבו עוביידה נאלץ להתמודד גם עם ההערכות הביטחוניות בישראל שפורסמו ביום שבת, ולפיהן שיגור ירי הגראד לצפון הערבה בוצע על ידי גורמים פלסטיניים - ודחה גם את האישומים הללו.

בין האישומים בקהיר להכחשות בעזה - מוצאת מצרים את עצמה לעיתים במצב של סתירה פנימית. מחד היא תוקפת את חמאס, אך במקביל היא טוענת שאזהרת המסע של ישראל לסיני היא בגדר פגיעה מכוונת בכלכלת התיירות המצרית, וכי המצב שם שקט ויציב.

סיסמאותיהם המאיימות והבלתי מתחייבות של בכירי "האחים המוסלמים" באשר ל"יום שאחרי" בכל הנוגע להסכם עם ישראל בהחלט נותנות לגיטימציה לפעילות הטרור בגבול עם ישראל. אך כפי שההיסטוריה הוכיחה, גם אם התוצאות הרשמיות ביום חמישי יבשרו על ניצחונו של מורסי - הוא ייבחן על ידי הציבור המצרי בראש ובראשונה בהישגיו בתחום מדיניות הפנים.

אם למצרים לא יהיה מה לאכול, והם ימשיכו להתגורר בבתי קברות בקהיר - אף אחד לא יסתפק בסיסמאות מתלהמות, כאלה ואחרות, נגד ישראל. מחאת "האביב הערבי" הוכיחה שצריך היום יותר מזה כדי לשכנע את הרחוב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק