ההנהגה בישראל קראה לא פעם להפסיק את הדיבורים על עסקת שליט כדי לא לפגוע בקיומה, אבל השבוע נדמה שאי אפשר היה להתעלם משטף הדיווחים על ההתקדמות המשמעותית שחלה במשא ומתן בין הצדדים.

"אני באמת חושב שהדיבורים הם מזיקים", אומר רוני דניאל. " לכן אני מעדיף לדבר על התקשורת הפלסטינית שעוטפת אותנו בתקוות כאילו הוא מעבר לפינה ולא היא, לערי הרב זה לא כך. העניים הוא שמתנהלת מערכה שלמה של מניפולציות תקשורתיות כאילו עוד רגע נחתם הסכם, אבל זה לא בדיוק שם".

"הדבר הזה נועד ליצור לחץ על מקבלי ההחלטות בישראל. זה אולי אפילו מתואם ומתוזמן על ידי אותו גורם", אומר דניאל. "בכל פעם חוזר המשחק הציני של התקשורת הפלסטינית, אבל שליט אינו נמצא מעבר לפינה ויעברו עוד ימים רבים ועוד משברים".

יחד עם זאת קורה תהליך של שינוי בצד הישראלי. "למר נתניהו הייתה עמדה עקבית עקרונית נגד עסקאות מהסוג הזה", אומר הפרש אמנון אברמוביץ'. "בעבר, כשכיהן כשגריר ישראל באו"ם, נתניהו יצא נגד עסקת ג'בריל, אך היום נראה שהוא שינה את עמדתו והוא רוצה לסגור את תיק שליט".

"גם בחמאס מבינים ששליט הוא נטל ושתושבי עזה משלמים מחיר כבד, ודאי משפחות האסירים הפלסטינים שרוצים בשחרור קרוביהם", מוסיף אברמוביץ'. "לכן המשא ומתן שנקטע בחודש מרץ התחדש לפני כחודש. נדמה לי שלנציג הישראלי חגי הדס יש חבל ארוך יותר משל עופר דקל. נכון שאנחנו עוד לא שם - אבל מתקיים משא ומתן לתכלית".

מבוכה במטכ"ל

לגבי האירועים בצה"ל, אך אין זה אומר שיש בעיה של אתיקה בצבא, אלא שמציפים את הבעיות שתמיד היו על פני השטח ולכן הבעיה דווקא קרובה לפתרון.

"גם מה שעשה עימאד פארס וגם מה שעשה צ'יקו תמיר היו עוברים בעבר עם טפיחה על השכם והתעלמות מוחלטת. דווקא החלטה לעסוק בנושאים מציפה את הדברים. כנראה שמדובר גם בצבר סטטיסטי של אירועים ולא על בעיה חדשה בצה"ל", אומר דניאל.

הווידאופדיה: גלעד שליט

הצטרפו ל"חדשות 2" בפייסבוק