נסיעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לרוסיה במטרה לעצור את עסקת מכירת טילי ה-300-S נכשלה, אבל לא נערכה רק כדי לעצור את העסקה, אלא כדי לדון ולהבהיר את תמונת המצב הרגישה שמתחוללת סביבנו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מה שהתחיל כמאבק פנימי בתוך סוריה - הופך למאבק בין המעצמות. הרוסים מתנהלים כמו מעצמה שרוצה להפגין הרבה מאוד כוח ופותחת חזיתות מול ארה"ב בזו אחר זו. ראש אמ"ן אביב כוכבי וסגן שר החוץ זאב אלקין שהצטרפו לנסיעתו של נתניהו יצאו משם יחד עמו בתחושה שהיחסים תקינים ושרוסיה מעוניינת להילחם על האינטרסים שלה.

רוסיה צריכה את נמל המים של טרטוס או לטקיה ומעוניינת לקבוע את מעמדה מחדש בתוך המזרח התיכון. לכן, רוסיה תמשיך במעשיה ללא קשר לישראל או לסוריה.

הרוסים מסיעים לצבא אסד

הנשיא פוטין עם הנשיא המתנדנד אסד (צילום: AP)
פוטין ואסד. תמיכה הדדית | צילום: AP

הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין עמו נפגש נתניהו רק באמצע השבוע, מעורב מאוד במערכה הפנימית בסוריה. הרוסים לא תומכים בהכרח באסד האיש, אלא בסוריה כמדינה - אזור שבאמצעותו הם יכולים להניח רגל במזרח התיכון. ישנה פעילות רוסית ממשית המסייעת לאסד ולצבאו במלחמה בסוריה. הרוסים מעורבים באופן פעיל בלחימה לצדו של אסד - והיחסים עם ישראל נשמרים, זאת למרות המחלוקת הקשה בנושא.

המערבולת הנוראית של זליגת פצצות לשטח ישראל והחשש מהסלמה זה משהו שמתדפק על דלתה של ישראל. ההבהרות לאסד שירי לכיוונה של ישראל ייענה ושישראל תעצור מעבר של טילים - היא מדיניות שרירה וקיימת - כזו שהרוסים יודעים אותה ושהובהרה להם גם בפגישה שנערכה השבוע בין נתניהו לפוטין.