כידוע, ראניה היא פלסטינית ילידת כווית שחולמת כי בנה, חוסין, יהיה המלך ההאשמי הפלסטיני-למחצה הראשון שימשול בירדן. כל מכריה מדברים בשבחי תבונתה ומסירותה מול האתגרים המסוכנים, שבפניהם ניצב עכשיו בעלה, עבדאללה השני. בראש וראשונה מדובר בהתפרסות כוחות המיליציות של האיראנים לאורך גבולותיה הארוכים של ירדן עם סוריה ועיראק והמאמץ האדיר שהם משקיעים בהברחות ציוד צבאי מתקדם לתוך הממלכה, לצד כמויות עתק של סמים ובניית תאי מחתרת שיצטוו באחד הימים לתקוף בערבה, בעמק הירדן או מתקני שלטון בתוך המדינה.

באחרונה החריפה ראניה את טון ההצהרות שלה נגד ישראל ולהבלטה מיוחדת זכה הריאיון שלה עם ידידתה, כריסטיאן אמאנפור, ברשת CNN. היא מאשימה את המערב בסיוע ל"רצח המוני שיטתי של ילדים" על ידי ישראל. רמדאן השנה, לדבריה, הוא חודש של אבל. לטענתה, ישראל מונעת סיוע מעזה ופוגעת באספקה באופן שרבים מתים מרעב. היא מתארת בצבעים פלסטיים כיצד מתרחש מוות ברעב ועוד ועוד.

אינני יודע עד כמה היא מודעת לשיתופי הפעולה עם ישראל, שיש בהם תועלת הדדית עצומה לשני הצדדים, ואין לי מושג עד כמה היא ערה למשבר המים הנורא בארצה, שבה שכונות רבות מקבלות אספקת מים בצינורות רק מדי 10-5 ימים. הגירעון השנתי של משק המים המקומי עולה על 400 מיליון מטרים מעוקבים בשנה! אם יקרה נס יהיה לירדן בעוד 6-5 שנים מתקן התפלה גדול בעקבה, אבל הדרך עוד ארוכה.

ב-15 במאי הקרוב יפקע תוקף ההסכם מאוקטובר 1994, לפיו מוכרת ישראל לירדן 50 מיליון מ"ק בשנה במחיר התפלה - 75 סנטים. ירדן מבקשת להאריך את תוקף ההסכם בעוד 5 שנים, ובנוסף מבקשים הירדנים תוספת של עוד 30 מיליון מ"ק בשנה.

ביבי נתניהו, בניימין נתניהו, עבדאללה השני, מלך ירד (עיבוד: פלאש 90 / ap)
האם יהיה שינוי לנוכח ההתבטאויות החריפות? (ארכיון) | עיבוד: פלאש 90 / ap

יש לישראל יכולת להיענות לבקשות האלה, אך בירושלים לא ניתן עדיין אישור.

ישראל צריכה לנהוג כידידה של ירדן, כמי שנחלצת להושיט כתף, אבל להזכיר למי שצריך להזכיר שם שיחסי השלום הם כביש דו-סטרי! שישראל לא תוכל להתעלם מן ההסתה המתמדת נגדה מצד הגברת הראשונה או מפי שר החוץ איימן ספדי, שמרחיק לכת בדבריו הרחק-הרחק ממה שנאמר מפי מנהיגי המדינות הסוניות המתונות האחרות. יש מחיר פוליטי למים בברזים.