1. חילוץ הגופות של נועה מרציאנו ויהודית וייס: באשר לחילוצן מהרצועה, צריך לשאול: האם יש כאן דפוס פעולה? אולי ניסיון להביא אנשים לטיפול בבית החולים, ואז למלט אותם משם כי ידעו שצה"ל מתקרב? בהתאם להערכה שזו השיטה של חמאס, רואים את המשך פעולה של צה"ל בשיפא - מתוך הבנה שאולי יכולים להיות עוד חטופים באזור הזה שמוחזקים בידי חמאס. חשוב לציין: בשני המקרים הללו הן הוחזקו בידי גורמים פרטיים. אומנם גורמים המקורבים לחמאס, אבל פרטיים. אם דיברנו על כך שחלק מהחטופים הוחזקו בקבוצות - ניתן לראות שבמקרה הזה הן הוחזקו בנפרד.

    יהודית וייס
    יהודית וייס, גופתה נמצאה בבניין סמוך לשיפא


    נועה מרציאנו
    נועה מרציאנו, גופתה אותרה ליד שיפא והובאה לישראל

    בסוגיית חילוץ החטופים חשוב להזכיר - יש כאן דילמה לגבי האופן שבו הצבא מפעיל את הלחץ. זה יכול מצד אחד ליצור כאוס, ומצד שני זו אולי הדרך היחידה להוביל את סינוואר לעסקה. אנחנו מתקרבים לנקודה כמעט ארכימדית. בשעות אלה יש המשך לחימה והרחבת פעולה לעוד מקומות בעזה. הצבא שומר על עמימות ולא מדברים על זה - אבל זה קורה גם בשעה זו. פריצה לעסקה עלולה לעכב את ההתקפה של צה"ל, וכאן בסדק הזה נכנס יחיא סינוואר - ומנסה להרחיב אותו ולהשפיע על הפעולה הישראלית.
  2. הבעיה הפוליטית: יש שני קבינטים שפועלים ומקבלי ההחלטות צריכים לתמרן ביניהם. זה בעייתי ואולי אפילו לא תקין. במובנים מסוימים, משר הביטחון דרומה כל הצבא עובד מסודר ושיטתי - צה"ל התאושש ומניע מערכה מאוד מסודרת שמביאה תוצאות. במקביל, שומעים דברים על התנהלות של חלק מהקבינט והאופן שבו הדברים נעשים. זה לא טוב, זה לא מוקרן טוב לשאר המערכות למטה וגם לציבור. כל זה מייצר בעיות אמון במקבלי ההחלטות.

    בנימין נתניהו בקבינט המדיני-ביטחוני  (צילום: חיים צח, לע"מ)
    יש שני קבינטים שפועלים, וצריך לתמרן ביניהם. הקבינט בזמן המלחמה | צילום: חיים צח, לע"מ


    נכון לרגע זה לא ברור לאן יתקדמו האירועים, אבל הדבר המרכזי הוא להניע את המערכה קדימה - לא לעצור ולא לחכות. זאת, מתוך הבנה שרק התקדמות תביא להישגים שישראל רוצה. ההתקדמות הזו תשפוך אור על ההמשך - צפון הרצועה, כולל העיר עזה. 

    הרמטכ״ל עם כוחות צה״ל בתוך רצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)
    רק התקדמות תשיג את המטרות של ישראל. הרמטכ״ל עם כוחות צה״ל בתוך רצועת עזה, השבוע | צילום: דובר צה"ל


  3. המצב בלחימה: באזור בית חאנון ומחנה הפליטים שאטי הפעולות הן לא לחימה, אלא טיפול בתשתיות, במנהרות ובמוצבים של חמאס - ובעיקר השמדה שלהם. בתוך שיפא נמשכות הסריקות, בנוסף לסריקות בבית החולים אל-קודס ובבתי חולים אחרים באזור. הפעולה של צה"ל התרחבה לשכונות מרכזיות בתוך העיר עזה - ושם מתנהלת לחימה.



    כמו כן, עולה גם הדילמה של העיתוי לגבי הפעולה בדרום הרצועה: ראינו חלוקת כרוזים באזור ח'אן יונס הקוראים לתושבים להתפנות, מאחר שמי שיישאר - ייפגע. יש כבר פליטים שנעו לשם, ולכן זה מורכב איך ישראל מסבירה לעולם על הפעולה הצבאית באזור.