ככה לא בונים צמיחה
ארגון ה-OECD פרסם דוח עולמי ובו המלצות מפורטות - כך ישראל תוכל להגביר את הצמיחה במשק • ממשלת ישראל, כך מתברר, עושה את ההפך הגמור

כשהממשלה מחלקת מיליארדים לישיבות ובתי ספר שלא מלמדים לימודי ליבה, הכלכלנים אומרים שככה לא בונים צמיחה. אתמול (שלישי), הטענה הזאת קיבלה אישור נוסף.
ארגון ה-OECD, ארגון המדינות המפותחות שבו ישראל חברה, פרסם דוח עולמי ובו המלצות מפורטות - כך ישראל תוכל להגביר את הצמיחה במשק. ממשלת ישראל, כך יוצא, עושה את ההפך הגמור.

ב-OECD מדגישים שיש בעיה עם האוכלוסייה החרדית והערבית, שם נרשם שיעור נמוך של משתתפים בשוק העבודה. לכן, הם ממליצים להפסיק את הסבסוד לבני ישיבות - כדי שיהיה להם תמריץ לצאת לעבוד. בפועל, קצבאות האברכים גדלו השנה בשני מיליארד שקלים.

הם ממליצים גם לסבסד מעונות יום רק להורים עובדים. בפועל - הממשלה גנזה תוכנית כזאת בדיוק, אחרי שבג"ץ התערב. במקביל, כמובן, בממשלה הגדילו את הסבסוד לצהרונים לילדים ממוסדות הפטור.

עוד המליצו ב-OECD להגדיל את תקציבי המעונות והחינוך במגזר הערבי כדי לעודד שילוב בשוק העבודה ובהייטק. בפועל, הממשלה עיכבה תקציבים לרשויות הערביות, ובכלל - תלמידים ערבים מתוקצבים פחות.

ויש עוד נקודה אחת מטרידה במיוחד: פערי השכר בין נשים וגברים בישראל הם מהגדולים בעולם. רק דרום קוריאה במצב גרוע יותר מאיתנו.
כל זה לא בדיוק משנה ליושב ראש ועדת הכספים. אם תשאלו את גפני - מחברי הדוח לא מבינים על מה הם מדברים.